Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Voor Inhaalverbod ll

's-Graveland, 5 december 2005

Ook Martin Stevens uit Kortenhoef vindt een inhaalverbod op de Leeuwenlaan een prima idee. Hij heeft al vaak een bijna-botsing gezien.

Reactie

Ik woon mijn hele leven (ik ben van 1951) al in de omgeving, kom vanaf de jaren '60 in Kortenhoef en woon er nu zelf. Ik heb me altijd verbaasd hoe er gescheurd werd en wordt op de Leeuwenlaan. En echt hoor, 80km/u is voor sommigen de minimum snelheid. En dan die idioten die op zo'n smalle weg nog gaan inhalen ook.

Nergens voor nodig. Je wint er namelijk niets mee. Je wordt afgevangen op de 's-Gravelandseweg. 50km/u en zeer regelmatige controles of de stoplichten naar de andere kant. Tijdswinst hooguit 30 tot 60 seconden...  of iets meer als je als een gek nog net effe door oranje schiet.

Waar is dat voor nodig?
Het gaat niet alleen om de bewoners (die terecht klagen over wegmisbruikers) maar ook om wandelaars die willen oversteken bij de ingang van Hilverbeek (daar loopt een doorgaande wandelroute over de buitenplaatsen) en om de klanten van Land en Boschzigt die hun leven niet zeker zijn als ze tussen de bomen door moeten gokken of er niet weer een idioot aan het inhalen gaat als ze linksaf naar 's-Graveland willen. Ik heb al meerdere keren een "near miss" gezien daar.

En dan is er nog de veiligheid voor de automobilist zelf. Zelfbescherming
voor de wegpiraat dus.. er staan heel veel zeer solide bomen .. een klein
missertje en de gemeenschap zit weer opgescheept met een rolstoelklant (of erger). EN een beschadigde boom...

60 km/u en inhaalverbod.. het zou tijd worden!

met vriendelijke groeten,

Martin Stevens
Kortenhoef


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil Naar volgende bericht