Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Waterleiding Gesprongen

Kortenhoef, 3 december 2005

Op de Curtevenneweg, tegenover winkelcentrum De Meenthof in Kortenhoef is de hoofdwaterleiding vanmorgen gesprongen. Een enorme wateroverlast was het gevolg.


Het gat, de modder en de slangen op het voetpad aan de Curtevenneweg.

De Wijdemeerse brandweer en PWN waren met man en macht uitgerukt. PWN om het gat in de hoofdwaterleiding te vinden en te dichten. De brandweer met pompen en aggregaten om het water onder de huizen weg te krijgen, putten leeg te pompen en de helpende hand te bieden aan de bewoners.


De plaats des onheils. Hier knapte de hoofdleiding.
Een medewerker van PWN rust even uit van de reparatiewerkzaamheden.


Oranjeweg

Curtevenneweg

Oude wijk ligt lager

De geknapte hoofdwaterleiding ligt onder het voetpad voor de huizen aan de oude kant van de Curtevenneweg. Die wijk ligt lager dan het wegdek en De Meenthof aan de overkant. Het gevolg was dat het water de tuinen instroomde en zich vervolgens via ontluchtingsgaten een weg baande onder de huizen. Wat als een klein gat begon ontwikkelde zich door de druk tot een groot spuitend gat, waardoor de hele rij aan de Curtevenneweg, maar ook om de hoek aan de Oranjeweg wateroverlast kreeg.

Huis aan huis werd met man en macht gewerkt
om het water uit de kruipruimten te verwijderen.

Gedurende enige tijd was het water in een groot deel van Kortenhoef afgesloten. Later kon door omleiding van het water een stuk weer water krijgen. Om elf uur vanochtend hadden de Beatrixweg, de Curtevenneweg en de Oranjeweg nog geen water. Dat kan nog wel even duren.

Kruipruimten vol met water

In de het voetpad was met een grijper een groot gat gegraven om bij het lek te komen en dat te kunnen repareren. Huis aan huis stonden de deuren open en waren bewoners en brandweerlieden bezig om water uit de kruipruimte te verwijderen met pompen en emmers.


Tuinen onder de bagger en het water.

De tuinen lagen onder de bagger en het water. De commandant van de brandweer vertelde dat het water aan de onderkant tot aan de vloer had gestaan. Om al te veel modder van hun laarzen in de huizen te vermijden gingen de brandweerlieden op hun sokken de huizen in. In de loop van de ochtend zou de Officier van Dienst komen om de zaak te bekijken in verband met eventuele claims die bij de verzekering neergelegd zullen worden.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind Naar volgende bericht