Rik Jungmann

Carel Ris

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Grof geweld tegen Afsluiting

's-Graveland, 29 augustus 2005

De afsluiting van het Ankeveensepad is sommigen een doorn in het oog. Afgelopen weekend trok een flinke auto de hele boel kapot en uit de grond. Ook werd de zaag gehanteerd.


Paal in de sloot

Met een touw kapotgetrokken.

Het Ankeveensepad tussen het Noordereinde en de Oude Meentweg in 's-Graveland is sinds 14 april voor het autoverkeer afgesloten. De aanwonenden zijn daar blij mee, zoals zij nog onlangs in de krant lieten weten. Anderen, die hun sluipverkeer zien gedwarsboomd, zijn er kennelijk minder blij mee. Al eerder werden er vernielingen aangericht en reed men gewoon door ondanks het inrijverbod. Ditmaal waren de vernielingen echter wel heel rigoureus.


Anti PC-Hooft-tractor paaltje afgezaagd

Stillleven in de polder.

De slagboom werd met een touw (aan een auto of tractor?) finaal kapotgetrokken. Het paaltje dat hoge 4weel-drive auto's tegen moet houden werd doorgezaagd. De slagboom werd in de sloot gekieperd. Ook de paal waaraan de slagboom bevestigd is moest eraan geloven. Grondig sloopwerk dus.

Tja, wat moet de gemeente dan? Ze kunnen er moeilijk een permanent bemand mitrailleurnest inrichten om de vandalen op afstand te houden. Een mijnenveld misschien?

Update 29-8-2005, 16.44: Een lezer van de WWK deed de suggestie om in de grond een metalen stang met stevige stekels te monteren, die omhoog komt als er een auto zonder transponder aankomt. Vergelijkbaar met de palen op de Kerkbrink die voor de bus (met transponder omlaag gaan, maar voor anderen niet. DE aanwonenden die nu een sleutel hebben zouden dan een transponder in hun auto moeten krijgen, zodat zij er ongehinderd door kunnen. Overigens zag de lezer in kwestie ook wel andere plaatsen in Wijdemeren waar een dergelijke voorziening zijn nut zou bewijzen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 23º Naar volgende bericht