Rik Jungmann

Oranjevereniging

Vr.v.h. Plein/Oranjevereniging
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Feestweek Nederhorst den Berg

Nederhorst den Berg, 24 april 2005. De Vrienden van het Plein hebben de handen ineengeslagen met de Oranjevereniging. Een klinkend feestprogramma is het resultaat.

Persbericht

VRIENDEN VAN HET PLEIN: PROGRAMMA FEESTWEEK MEI 2005

De Vrienden van het Plein organiseert het programma in samenwerking met de Oranjevereniging, diverse Bergse verenigingen, particulieren en vrijwilligers. Het evenement is gratis te bezoeken, door de financiële ondersteuning van vele bedrijven en de gemeente Wijdemeren.

Puzzelfietstocht: 5 mei 60 jaar geleden

Vanaf vrijdag 29 april tot en met donderdag 5 mei kunt u op de fiets een interessante gezinspuzzeltocht fietsen langs alle grote en kleine borden met de tekst: 5 mei 60 jaar geleden .
De boekjes zijn te verkrijgen aan de balie van Albert Heijn vanaf vrijdag 29 april of op de tentoonstelling tijdens openingstijden. De afstand is ongeveer 15 kilometer. Start en finish op het Plein. Antwoordformulieren inleveren in de tentoonstellingsruimte tijdens de openingstijden van de exposities. Prijsuitreiking: op het Plein, 5 mei 16.00 uur.

Expositie 1940-1945: opening dinsdag 3 mei 19.00uur

In het kader van de 60-jarige herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog is in een speciaal daarvoor geplaatste unit op het Plein een mini expositie te zien over de periode 1940-1945, gerealiseerd door Ron Zeller.
Openingstijden expositie:
3 mei a.s van 19.00 tot 21.00 uur,
4 mei van 14.00 tot 17.00 uur
5 mei van 10.00 tot 17.00 uur.
Tevens is er een selectie van origineel oorlogsmateriaal aanwezig o.a. een Engels parachutistenuniform, legermotorfiets, allerhande uitrustingsstukken van Kees Overes en oude radio’s van Hans Vroon.

Opening

Tijdens de officiële opening op dinsdag 3 mei 2005 worden een speciale editie van Werinon en een plaquette (van Zanten) overhandigd door de loco-burgemeester W. Neef en wethouder B. Nagel.

Digitaal foto-album 40-45 Historische Kring

In de mini-tentoonstellingsruimte van de Historische Kring kunt u prachtige foto’s bekijken via de computer. Tevens wordt in de expositieruimte 40-45, de video vertoond van Johan v.d. Keuken “Romantische vertellingen van een oude dame” van Remco Campert.

5 mei Bevrijdingsfeest: openlucht museum

De minitentoonstelling wordt uitgebreid met een openlucht museum op het plein met o.a. een bemand veldhospitaal, soldaten, voertuigen van transportfiets tot brencarrier, een oude radarboot, gerealiseerd door Kees Overes en Cor v.d. Kamp.

De tijdelijke tentoonstellingsruimtes worden opgesierd met kunstwerken, gemaakt door de leerlingen van de drie basisscholen.

Wandeling 1940-1945

Tijdens deze tocht wordt door een gids ter plekke verteld over en stilgestaan bij een aantal markante gebeurtenissen die in de periode '40-'45 hebben plaatsgevonden.
Deze informatieve wandeling zal ongeveer 1 uur duren, op 5 mei vertrek elk heel en half uur bij de ingang van de expositie-unit.

En verder:

Cavia-race van de Bergse Konijnenfokvereniging
Rondritten met een jeep (50eurocent)
Rondvluchten en voedseldropping met Pipercup en Spitfire
Optredens van: de Beatrixband, zanger Paul Harper, Laundry Big Band, Bergs Gemengd Koor (15.00 uur), Fusebox (ca 16.15uur)
Diverse kermisattracties en diverse kramen met o.a. overheerlijke paling van Krijn Hoetmer


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil18º Naar volgende bericht