Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Ankeveense Pad: Alleen 4x4!

's-Graveland, 18 april 2005. Het Ankeveense Pad is afgesloten voor auto's. Toch rijden ze er nog, als ze niet vast komen te zitten.

Aan het begin van het Ankeveense Pad staat een bord waarop vermeld staat dat de toegang voor auto's verboden is. Halverwege staat een slagboom, die vorige week feestelijk door de wethouders van Wijdemeren en Hilversum in gebruik is genomen. Voldoende om autoverkeer tegen te houden zou je zeggen.


Rechts het ruiter- annex PC Hooft-tractorpad.

Niet dus. Voor ruiters is er, om de slagboom heen, een keurig ruiterpad aangelegd. Kennelijk denken sommige automobilisten dat zij echte paardenkrachten onder hun motorkap hebben. Dus nemen zij het ruiterpad nadat zij eerder al het inrijverbod genegeerd hebben. De vele bandensporen verraden dat sommigen dat prima lukt.


Beter ten halve gekeerd...
"Is er iets aan de verkeerssituatie veranderd?"
"Ja mevrouw, u had hier niet in mogen rijden..."

Met een 4x4 aandrijving van een PC Hooft-tractor is dat geen enkel probleem. Sterker nog, het geeft een kick, zo in de ruige wildernis van de randstad. Kun je eindelijk je Four Wheel Drive echt gebruiken.


Hier kun je ook keren.
Stranden in de blubber of in het zand van het ruiterpad.
Dat is de keus.

Een mevrouw met een Opel Astra kwam echter hopeloos vast te zitten. Toch maar liever omrijden als je niet zo bemiddeld bent?


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktWindstil15º Naar volgende bericht