Voorland - ’s-Graveland 3-2

's-Graveland, 3 april 2005. Vandaag versloeg het Amsterdamse Voorland de 's-Gravelandse voetbalploeg met drie tegen twee.

Ingezonden Bericht

Voorland - ’s-Graveland 3-2 (0-2)

5. 0-1 Nunu Alexandre; 0-2 Johnny Hendriks; 52. 1-2; 55. 2-2; 60. 2-3; scheidsrechter J.H. Theissens; toeschouwers 75.

’s-Graveland miste in het duel tegen Voorland drie belangrijke basisspelers, maar leek dat verlies goed te kunnen compenseren. Al na vijf minuten bezorgde Nunu Alexandre zijn ploeg de 0-1.Toen vervolgens Johnny Hendriks op aangeven van Vincent Blokker met een uitstekend doelpunt voor 0-2 tekende, dacht heel ’s-Graveland weer eens aan een overwinning. Kansen om de marge voor rust te vergroten werden door de ploeg van Sjaak Lammertse niet verzilverd, wat de ploeg, naar later bleek noodlottig werd.

In de tweede helft keerden de Amsterdammers in korte tijd het tij. Na vijf minuten scoorde zij de aansluitingstreffer en drie minuten later werd het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter ten onrechte genegeerd waardoor Voorland – in buitenspelpositie – langszij kwam. Nog binnen een minuut belandde een vrije trap van Johnny Hendriks via de onderkant van de lat op de doellijn en mikte de ingelopen Bert Moerkerk net iets te hoog waardoor zijn inzet via de lat overging. In de daarop volgende aanval wist Voorland wel het net te vinden en besliste daarmee de wedstrijd, want het lukte ’s-Graveland daarna niet meer om de terechte gelijkmaker te scoren. Dat betekent dat ’s-Graveland, met nog drie wedstrijden te gaan, toch nog vol aan de bak moet om in ieder geval de nacompetitie te ontlopen.