Rik Jungmann

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Bestemmingsplan NdB

Nederhorst den Berg, 3 april 2005. Ed Snel is lid van de Singelgroep. In de volgende editie van De Brug wijst hij er in onderstaand stuk op dat u het bestemmingsplan Dorpskern NdB moet gaan beoordelen.

Ingezonden Bericht

Dorpskern Nederhorst

Vanaf morgen ligt het ontwerpplan bestemming Dorpskern Nederhorst den Berg ter inzage. Om het voor u als Berger gemakkelijk te maken kunt u op bepaalde tijden dit plan bekijken in Loosdrecht en op het gemeentehuis in Hilversum. Ja, u leest het goed. Dus weer geen exemplaar in Nederhorst zelf. Ze leren het ook nooit. Dit bestemmingsplan moet! u als burger gaan bekijken, denk niet dat het wel los zal lopen want dit plan geeft aan wat er in de ongeveer komende 10 jaar wel/niet gebouwd mag worden in onze Dorpskern. Dus als u nu uw eventuele bezwaren niet kenbaar maakt heeft u de eerste 10 (misschien wel meer jaar) geen recht van spreken.

Ik probeer u zo goed mogelijk op de hoogte te houden rond de bouwplannen op de plaats van het voormalige gemeentehuis. Echter, dit bestemming Dorpskern gaat niet (alleen) over die plek maar over ons hele dorpscentrum. De grenzen van het plan lopen vanaf de Warinschool (Overmeerseweg) tot aan de Dammerweg (tot aan de P. Wassenaerlaan) Het plan bevat dus alles wat daar tussen zit zoals de brandweerkazerne, de Speeltuin, het gapende gat locatie Galensloot (naast politiebureau), wasserij aan de Vaartweg, winkels aan de Voorstraat, bestemming van alle locaties etc.

Natuurlijk komt ook de locatie “gemeentehuis” in dit plan naar voren. En wat denkt u, het plan past naadloos in het bestemmingsplan (ik had niet anders verwacht). In het verleden hebben velen van u een zienswijze(bezwaarschrift) ten aanzien van het bouwplan Gemeentehuis ingediend en als het goed is heeft u daar ook een reactie van de gemeente van ontvangen. Kortweg: Wij als college vegen al u bezwaren van tafel. U vraagt zich misschien af: “Ik heb destijds al een zienswijze ingediend moet ik dit nu ook doen tegen dit onderdeel uit het bestemmingsplan Dorpskern? Het antwoord is volmondig “Ja”. Maar misschien heeft u naast het bouwplan Gemeentehuis nog wel meer op- en aanmerkingen ten aanzien van dit nieuwe bestemmingsplan. Maak gebruik van u recht als Burger nu u de kans heeft.

Donderdag 7 April 2005 is er vanaf 20.00 uur een Dorpsavond in het Spieghelhuis. Tijdens deze avond kunt u al u vragen m.b.t. tot het gemeentehuis, parkeeraangelegenheden tot verkeerd geplaatste kliko’s kwijt aan het college. Een kortere weg tussen gemeente en burger is er niet dus kom, ook als u alleen wilt luisteren.

PS: Hierbij wil ik iedereen die een internetaansluiting heeft wijzen op de Wijdemeerse Webkrant : www.wijdemeren.com. Let op de extensie .COM, dit is dus niet de website van de gemeente. Op de webkrant vindt u altijd het laatste nieuws uit heel Wijdemeren.


Ed Snel (namens de Singelgroep)
Reacties: singelgroep@hotmail.com


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil18º Naar volgende bericht