Rik Jungmann

G&E
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Hilversum: Strijd om Ter Sype

Wijdemeren, 29 september 2004. De Gooi- en Eemlander van gisteren berichtte over de strijd die in de Hilversumse politiek, maar ook elders wordt gevoerd over het bouwplan Ter Sype.

Wijdemeren wil graag 500 woningen in Ter Sype in Loosdrecht bouwen. Daartoe moeten er aan het vliegveld Hilversum aanpassingen worden aangebracht. Die aanpassingen, verdraaiing van een baan en verharding van een baan, zullen meer geluidsoverlast geven in Hilversum. De Hilversumse wethouder Ed Reijn laat de geluidsoverlast zwaarder wegen dan de bouw van 500 woningen dicht tegen Hilversum aan. Hij is dus tegen Ter Sype. De PvdA fractie in Hilversum daarentegen, kiest voor de woningbouw en roept de Hilversumse wethouder binnenkort ter verantwoording.

Wijdemeren en de provincie Noord-Holland zijn voor de plannen om het vliegveld aan te passen en te bouwen. De buurgemeenten uit Utrecht, Maarssen en De Bilt staan op hun beurt weer schouder aan schouder met Natuur en Milieuorganisaties en de provincie Utrecht in hun wens om niets aan het vliegveld te veranderen en de stilte in hun gebied te behouden.

In de column "Kanttekening" legt Ed Brouwer op zijn beurt uit waarom de Hilversumse wethouder zijn rug recht moet houden en de nieuwbouw in Ter Sype tegenhouden. Hij legt in zijn column een verband tussen de Loosdrechters die anderhalf jaar geleden de nieuwbouw tegenhielden. "Deze Loosdrechters worden in het huidige plan ontzien. Ten koste van een paar honderd nietsvermoedende Hilversummers."aldus Ed Brouwer in de Gooi.

Update 29-9-2004, 12.08.

In de Gooi van vanochtend staat dat GroenLinks in Hilversum vliegveld Hilversum wil sluiten en de woningbouw in Ter Sype mogelijk maken. Het vliegveld zelf wil GL terugbrengen tot natuurgebied.

Leefbaar Hilversum wil dat niet. Jan Nagel de voorman van LH stelt dat het Hilversumse gemeentebestuur is gekozen door Hilversummers en vindt dus dat de eigen bewoners niet mogen worden opgezadeld met meer geluidsoverlast als gevolg van wijzigingen aan het vliegveld. Hij verklaart zich tegen de woningbouw in Ter Sype. In het verkiezingsprogramma van LH staat dat de natuurgebieden rondom Hilversum en het vliegveld niet mogen worden bebouwd. En daar houdt hij zich aan.


. BewolktMatige wind16 Naar volgende bericht