Rik Jungmann

P+M Ateliers
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Lustrum P+M Ateliers

Kortenhoef, 21 september 2004. In het pand aan de Oranjeweg 79 in Kortenhoef, waar ooit de Enkabe supermarkt van Landwaart zat, is al weer vijf jaar een atelier gevestigd. Dat lustrum wordt gevierd.

Madeleine Metsaars en Peter van den Akker hebben daar hun P+M Ateliers gevestigd. Om te vieren dat zij daar nu vijf jaar zitten, worden door hen activiteiten ontplooid onder de titel "Weerspiegeling".


Madeleine Metsaars "Spiegelplas" 2004

Op zondag 10 oktober om 14.00 uur organiseren zij een Herfstwandeling op het landgoed Hilverbeek in combinatie met een bezoek aan hun ateliers, omlijst door koffie of thee met gebak (€ 7,50). Op dezelfde dag, maar later op de middag om 17.00 uur, wordt een tweede bezoek aan de ateliers gecombineerd met een bezoek aan Tuinderij Land en Boschzigt, waar rond 18.00 een vier gangen diner geserveerd wordt (€ 25,00).

Ook bestaat de mogelijkheid om de ateliers te bezoeken op 25 en 26 september en op 2, 3 en 9 oktober van 13.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is een bezoek op afspraak altijd mogelijk. De P+M Ateliers zijn te bereiken per telefoon 035-6569269 en per email info@pm-ateliers.com. Meer informatie is te vinden op de website.

Over beide kunstenaars:

Madeleine Metsaars
vindt haar inspiratie o.a. in de omliggende natuurgebieden en buitenplaatsen van ’s-Graveland, vooral de Plassengebieden geven een extra dimensie met hun weerspiegelingen en reflecties van het licht. Dit zijn mede onderwerpen in haar huidige werk geworden. Het afwisselende landschap kenmerkt zich door een rijkdom aan sferen, ieder moment van de dag is anders, de vier seizoenen leveren een schat aan kleurschakeringen en vormen. Al deze elementen gebruikt zij voor het creëren van een geheel eigen beeldtaal.

Met acryl en olieverf schildert zij op papier, op linnen en op hout. Het beschilderen van houten panelen is een verwijzing naar bomen en vertegenwoordigt deze ondergrond het kwetsbare in de natuur, maar ook het kwetsbare van het kunstwerk zelf. Bomen fascineren haar door de oerkracht die ze uitstralen en het altijd zichtbare veranderingsproces bij het wisselen van de seizoenen. De veelheid aan boomstructuren, bloesems, bladvormen inspireren haar al jarenlang en ontstonden er series werken met deze thema’s.

Veel van haar werken, waar al deze natuurprocessen centraal staan, weerspiegelen de positieve energie die zij in de natuur ervaart.

Peter van den Akker
Door mijn reizen naar verschillende landen ben ik geïnteresseerd geraakt in verschillende culturen en de beweegredenen van het menselijk handelen. Zoals bijvoorbeeld in introverte of uitdagende houdingen, maar ook gezichtsuitdrukkingen en maskers zijn een belangrijke inspiratiebron voor mij. De mens op reis door het leven of, door de ontwikkeling van de mensheid.
De kleuren en vormen die ik in mijn werk gebruik hebben vaak een betekenis, een symbolische waarde en zijn een bepalende faktor in de compositie. De titels die ik aan mijn werken geef hebben te maken met die inspiratie of herkenning van mijn emotionele of andere ervaringen.’

Bij het opzetten van een schilderij of werk op papier volg ik niet een van te voren bedacht concept. Ik laat bewust ruimte over voor de manier waarop het schilderij onder mijn handen groeit. Ik schilder met acryl en olieverf, voor mijn werken op papier gebruik ik gemengde technieken. Soms werk ik met een onderschildering van Oost-Indische inkt, daarna bijvoorbeeld acrylverf, pastel, houtskool, een gevonden foto of een ander beschilderd papier of folie als collage. In mijn zeefdrukken probeer ik dezelfde gelaagdheid weer te geven als in mijn unica.


. BewolktHarde wind16º Naar volgende bericht