Rik Jungmann

G&E
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

ZOL naar Golden Tulip

Loosdrecht, 20 september 2004. Zeilcentrum Oud Loosdrecht (ZOL) verhuist van jachthaven De Uitkijk naar het Golden Tulip Hotel aan de Loosdrechtse Plassen.

In de G&E van 16 september schreef Simone Stevens een uitgebreid artikel over het ZOL van eigenaar Arno Bos.  Er blijkt onenigheid te zijn ontstaan tussen hem en Jacob van der Meulen, de eigenaar van De Uitkijk over de huur die hij in de toekomst moet betalen.

De Uitkijk wordt geherstructureerd en er wordt nieuwbouw gepleegd. Op grond daarvan vraagt Van der Meulen een aanzienlijk hogere huur. Bos zegt die niet op te kunnen brengen, omdat het seizoen niet langer wordt en omdat de omzet ook niet zomaar drie keer zo hoog wordt. Er is gesproken over een andere vorm van samenwerking (Joint Venture) tussen ZOL en De Uitkijk, maar dat liep uiteindelijk op niets uit. Over het mislukken van de onderhandelingen geven beide partijen elkaar in de G&E de schuld.

ZOL zal dan ook per 1 januari verhuizen naar de nieuwe locatie bij het Golden Tulip Hotel. Die heeft als nadeel dat de cursisten niet meer bij de school kunnen overnachten. Ook de informele etentjes en barbecues zullen tot het verleden behoren, bovendien is een biertje een euro duurder. Bos ziet echter geen andere mogelijkheid. Op de website van ZOL staat op de homepage een verklaring van Arno Bos over de ontstane situatie.


. Zwaar bewolktHarde wind13º Naar volgende bericht