Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Wijdemeren, 6 september 2004. Loosdrecht versloeg gisteren TOB met één tegen nul. Een goede start voor de club die net gepromoveerd is.

Statistieken Loosdrecht – TOB: 1-0 (zaterdag 04 september ’04).
1-0: Henk Jan Jensema (70e min.)
Toeschouwers: 75
Scheidsrechter: Dhr. Sukkel.

In een door de warmte moeilijk te spelen wedstrijd heeft promovendus Loosdrecht afgelopen zaterdag zijn eerste competitieoverwinning van het seizoen behaald door TOB in een thuiswedstrijd met 1-0 te verslaan. Al voor rust had Loosdrecht een voorsprong in handen moeten hebben maar het vizier stond nog niet op scherp. Na rust was het Henk Jan Jensema die met zijn linker de bal onhoudbaar wist binnen te schieten en daarmee de voor Loosdrecht terechte overwinning wist binnen te slepen.

De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen stond dus al weer op het programma. Loosdrecht dat nu in de derde klasse opereert moest het opnemen tegen een andere promovendus te weten TOB uit Amsterdam. Loosdrecht kende voor deze wedstrijd gelijk al de nodige personele problemen. Door schorsingen, blessures en verplichtingen kon trainer/coach Ab Rutten deze wedstrijd niet beschikken over maar liefst zes spelers. Ondanks dit kwam Loosdrecht goed uit de startblokken. Het domineerde de tegenstander en creëerde vooral het eerste half uur een aantal goede kansen. De open kansen werden echter even zoveel keren gemist waardoor met een 0-0 stand gerust kon gaan worden.

Na Rust

In de tweede helft was het spelpeil duidelijk minder dan dat in de eerste helft. Veel spelers hadden last van de warmte waardoor goed voetbal steeds moeilijker werd. Beide teams wisten nauwelijks kansen te creëren. Ruim twintig minuten voor tijd was daar echter plots de enige grote kans die de ijzersterk opererende verdediging van Loosdrecht moest weggeven. Een klutsbal kwam voor de voeten van een speler van TOB die een vrije doortocht kreeg maar één op één met de keeper van Loosdrecht was het laatstgenoemde die winnend uit de strijd kwam. Niet veel later was het Loosdrecht die dan toch eindelijk de bevrijdende 1-0 maakte. Een bal van links kwam via een kluts en een been van Roy Versluis bij Henk Jan Jensema die deze droog en onhoudbaar binnen schoot. Na de 1-0 was het TOB die nog wel aanzette maar echt gevaarlijk kon het niet meer worden. Het was juist Loosdrecht dat van de ruimte leek te profiteren maar wederom werden een aantal kansen onbenut gelaten. Niettemin een overwinning dus voor Loosdrecht waarmee het zeker door kan richting volgende week als er in een uitwedstrijd gespeeld zal gaan worden tegen KSJB.