Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

's-Graveland, 5 september 2004. Ook het voetbalseizoen is weer begonnen. Vandaar het eerste verslag van 's-Graveland tegen TOB

Ingezonden Bericht

TOB - 's-Graveland 1-1(1-0)

2.1-0 Regillio de Meza, 80. 1-1 Pascal Jongsma (strafschop).
Scheidsrechter Schirmann Toeschouwers 100.

Wanneer je in het allereerste begin van de nieuwe competitie direct al op achterstand wordt gezet is het wel even slikken. 's-Graveland dat voor het eerst in de Amsterdamse afdeling uitkomt heeft echter, achteraf gezien, deze tegenslag prima verwerkt. Het werd wel geen overwinning maar het uiteindelijke gelijke spel dat werd behaald was zeker niet onverdiend. TOB had overigens het geluk aan haar zijde met haar openingstreffer. Een doorspeelbal in het strafschopgebied richting doel zou beslist een prooi geweest zijn van doelman Erwin van Weeghel, maar doordat de bal net een meegelopen TOB-aanvaller toucheerde veranderde deze van richting waardoor het leer onverwacht voor TOB-speler Meza kwam, die wel raad wist met dit presentje. Het pleit voor 's-Graveland dat het zich niet van de wijs liet brengen en nog binnen het kwartier was de ploeg zelfs tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. Beide keren had Marco Temperilli echter niet het geluk aan zijn zijde. In de eerste helft was het de thuisclub die het spel verder grotendeels dicteerde zonder overigens echt gevaarlijk te worden.

Tweede helft

Het direct scoren, zoals bij de aanvang door TOB gebeurde, leek zich in de tweede helft te herhalen, echter nu ten gunste van de bezoekers. De snelle hervatting van 's-Graveland werd in de zestien meter ten koste van een handsbal te niet gedaan. Eenieder verwachte een strafschop, maar ook tot verwondering van de gastheren liet de scheidsrechter doorspelen. Ook deze tegenslag had geen invloed op de goede instelling van 's-Graveland. De beloning kwam tien minuten voor tijd. Nadat daarvoor Michel Schouten, na een handige manoeuvre op de doellijn van Nunu Alexandre net naast schoot werd een overtreding van de Amsterdammers hun noodlottig. De terecht toegekende vrij trap werd op voortreffelijke wijze door Pascal Jongsma benut. Het bleef tenslotte bij deze 1-1, hetgeen een juiste uitslag was van dit sportieve duel.