Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander/Gemeente
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Eén gemeentewerf voor Wijdemeren

Wijdemeren, 3 september 2004. Nadat andere diensten van de gemeente al samengevoegd werden, is het nu de beurt aan de gemeentewerven.

Gemeentewerf

Het college stelt één gemeentewerf voor heel Wijdemeren voor, aan De Kwakel in Kortenhoef, de plek waar nu de gemeentewerf van voormalig 's-Graveland is gevestigd. Gisteren stond het onderwerp organisatie buitendienst op de agenda van de commissie Bestuur en Middelen.

Het college wil de veertig medewerkers van de buitendienst naar een centrale huisvesting brengen. Wellicht dat er in Loosdrecht en Nederhorst den Berg een kleine buitenpost over blijft. Om te onderzoeken hoe dat kan gebeuren en of er tot wijkbeheer over moet worden gegaan, stelt het college voor om € 80.000 te besteden aan onderzoek door Atos KPMG.

Wijkbeheer moet leiden tot een betere communicatie met de burger over zijn eigen woonomgeving. De kleine buitenposten zullen wellicht ingericht worden in de brandweerkazernes in Loosdrecht en Nederhorst.

Brandweer


In Nederhorst zijn de deuren in de voormalige
school te smal en daardoor gevaarlijk bij hectiek.

Een ander voornemen dat al lang op de agenda staat werd aangekaart door brandweercommandant Pieter Benschop. Nieuwbouw voor de kazernes in Nederhorst en Kortenhoef vanwege tal van tekortkomingen aan de gebouwen. Te smalle deuren, het ontbreken van kleedruimtes en damestoiletten. Het college is het daar mee eens en wil nieuwe huisvesting voor de brandweerkorpsen realiseren.

Op 24 augustus was de raad op bezoek bij de brandweer in Nederhorst om de situatie met eigen ogen te bekijken.


. ZonnigWindstil25º Naar volgende bericht