Rik Jungmann

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Rouwverwerking Herindeling

Wijdemeren, 15 oktober 2004. In een groot artikel schetst Nelleke Schenkkan (GL) waarom zij tegen de herindeling met Loenen is. Betske van Henten (CDA) is met een lichte aarzeling voor de samenvoeging.


Nelleke Schenkkan (GL)

Schenkkan vindt dat deze plannen te snel komen. Zij maakt een vergelijking met rouwverwerking over de vorige herindeling. De burger is als het ware nog aan het bijkomen van de vorige herindeling. Overigens vindt zij dat van de gehoopte resultaten van de "oude" herindeling voor de burger nog niets te zien is.

Als bestuurder staat zij niet negatief tegenover de "nieuwe" herindeling. Zij hoort en ziet echter de ontevredenheid van de Wijdemeerders. "Ik zie mijzelf als werkgever van zevenhonderd mensen." 1)

Verder is zij bang voor vertraging in de nu lopende zaken als gevolg van de "oude" herindeling. En zij is bang voor lijken uit de Loenense kast, zoals die er in Loosdrecht en 's-Graveland ook uit kwamen rollen na de herindeling.


Betske van Henten (CDA)

Verderop in het artikel zegt Betske van Henten (fractievoorzitter CDA) dat haar fractiedenkt dat de schaalvergroting voor Wijdemeren en Loenen voordelen gaat bieden. Wel vindt zij dat een nieuwe herindeling de oude herindelingsprojecten niet mag vertragen, ondanks het financieel barre klimaat in Wijdemeren.

Kees Haverkamp, voorzitter van de ondernemingsraad, spreekt over dubbele gevoelens onder het ambtenarenapparaat. Sommige vinden het te snel, binnen drie jaar nieuwe herindelingsactiviteiten, anderen zijn inmiddels aan herindelen gewend en hebben er van geleerd. Die kennis kan Loenen helpen.

1) Waarschijnlijk bedoelt zij dat die zevenhonderd mensen (haar kiezers) haar werkgever zijn en dat zij hun werknemer is. Zij is wel mede-werkgever van het ambtenarenapparaat van Wijdemeren, maar dat zijn er weer geen 700. (Althans nog niet..., dat is pas na de herindeling met Hilversum.:-)


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktWindstil13º Naar volgende bericht