Rik Jungmann

Douwe van Essen

Reactie
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Groeten uit China

Wijdemeren, 7 oktober 2004. Cor Koster, de voorzitter van de Wijdemeerse CDA afdeling, is op dit moment in China. Het vinden van een internetaansluiting is geen probleem en zelfs Chinese schermen vormen geen beletsel om de Webkrant te lezen en een leuke reactie te sturen.


Cor Koster

Reactie

Het is aardig te merken dat je zelfs vanuit de binnenlanden van China heel makkelijk bij kan houden wat er in Wijdemeren gebeurt, via de Wijdemeerse Webkrant.

Elk redelijk hotel heeft een "business centre", meestal met 2 internetmachines, een telefoon en een faxapparaat, bewaakt door een Chinese dame. Ook daarbuiten zijn er plaatsen waar je gewoon binnen kunt lopen om je mail the checken. De toetsenborden zijn gewoon QWERTY, en als je weet hoe Internet Explorer werkt, is het niet erg dat de interface chinees is.

Degenen die nog wat van het oude China willen zien moeten zich haasten. Het land verwestert in een verbijsterend hoog tempo. Men probeert zelfs wat aan de luchtvervuiling te doen. In de stad waar ik nu ben, zijn 300.000 motorfietsen en scooters. Per 1 januari volgend jaar worden ze allemaal verboden. Misschien een tip voor ons gemeentebestuur...

Hartelijke groet,
Cor Koster


. Half bewolktMatige wind15º Naar volgende bericht