Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

's-Graveland wint van Abcoude, 6-0

's-Graveland, 3 oktober 2004.

Ingezonden Bericht

's-Graveland - Abcoude 6-0 (1-0)

28.1-0 Marco Nieuwenhuis, 52. 2-0 Nunu Alexandre, 60. 3-0 Nunu Alexandre,63. 4-0 Nunu Alexandre, 89. 5-0 Vincent Blokker, 90. 6-0. e.d. Scheidsrechter Roeleveld. Toeschouwers 200.

De voetbalwet, dat de koploper het altijd moeilijk heeft tegen de nummer laatst, was aan lijstaanvoerder 's-Graveland niet besteed. Van het onderaan staande Abcoude werd niet alleen gewonnen, het werd zelfs een ruime zege. Dat zag er na de eerste speelhelft nog niet naar uit. In een gelijk opgaand duel kwam de thuisclub weliswaar voor de pauze op een 1-0 voorsprong, echter doordat de bezoekers verzuimden hun kansen te benutten bleef het daarbij. Het werd trouwens de middag van het gouden aanvalskoppel Nunu Alexandre en Marco Nieuwenhuis. Het begon al bij de eerste goal. Een perfecte actie van Alexandre werd evenzo perfect afgerond door Nieuwenhuis:1-0.

De tweede treffer na rust was eveneens het resultaat van beiden, maar nu in omgekeerde volgorde. Bij deze 2-0, in de zevende minuut na rust, knakte er iets bij Abcoude en men verloor vanaf dat moment volkomen de grip op de wedstrijd. 's-Graveland voelde dat goed aan en oefende zo veel druk uit op het spel van de Abcouders dat deze geheel uit beeld verdwenen. Het gevolg was dat binnen twintig minuten in deze tweede speelhelft de score werd verdubbeld. Een cornerbal van, de voor het eerst in de basisopgestelde nog jonge speler, Fabian Degekamp werd niet goed verwerkt door de goalie van Abcoude. Alexandre was er als de kippen bij om, nadat hij tweemaal een verdediger op het verkeerde been had gezet, dit feilloos af te straffen: 3-0. Hij was het ook die, na goed voorbereidend werk van Nieuwenhuis, voor het vierde doelpunt zorgde. Omdat 's-Graveland verdedigend niet meer in de problemen kwam was het enkel nog de vraag of de score nog zou oplopen. Dat gebeurde, zij het wat laat, inderdaad. Eén minuut voor het einde zorgde invaller Vincent Blokker voor de vijfde treffer en het was Abcoude zelf, dat in de laatste minuut het succesvolle blauw-wit op 6-0 bracht.