Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Zorgappartementen Eikenrode

Nieuw-Loosdrecht, 4 november 2004. De gemeente start een vrijstellingsprocedure om de bouw van vijf zorgappartementen bij Eikenrode mogelijk te maken.

Persbericht

Gemeente start vrijstellingsprocedure voor vijf Zorg- appartementen bij landgoed Eikenrode in Nieuw-Loosdrecht

Binnenkort start de gemeente de vrijstellingsprocedure om 5 zorgappartementen in het voormalige koetshuis/oranjerie van het landgoed Eikenrode in Nieuw-Loosdrecht mogelijk te maken. De zorgappartementen maken een restauratie van het koetshuis/oranjerie haalbaar.

Het behoud van landgoed Eikenrode is zowel de zorg van de familie Plasmeijer als de gemeente. Omdat de gemeente eigenaar van de grond is, moet deze naast het verlenen van de bouwvergunningen ook privaatrechtelijk toestemming geven aan de erfpachters.
Afgelopen maanden zijn gebruikt om te beoordelen in welke vorm de toestemmingen afgegeven kunnen worden. De gemeente is bereid om medewerking te verlenen aan de plannen, nu gebleken is dat het planologisch mogelijk is om de zorgappartementen te realiseren.

Naast het realiseren van de vijf zorgappartementen in het koetshuis/oranjerie zal er zowel een bijgebouw bij het koetshuis/oranjerie als het hoofdgebouw worden gebouwd. Bij het koetshuis/oranjerie gaat het om een berging/carport. Bij het hoofdgebouw is het de bedoeling een garage in combinatie met een carport te bouwen en een tuinmuur.

De monumentencommissie is akkoord met alle bouwplannen. De bouwplannen zullen binnenkort worden gepubliceerd en vier weken ter inzage liggen bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Vooruitlopend op het verlenen van de benodigde bouwvergunning heeft het college ingestemd met een casco-restauratie van het koetshuis/oranjerie onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat de restauratie uitsluitend binnen de bestaande contouren van het gebouw mag plaatsvinden.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil10º Naar volgende bericht