's-Graveland, 1 november 2004. Roda'23 versloeg 's-Graveland gisteren met 3-0.

Ingezonden Bericht

Roda'23 - 's-Graveland 3-0 (1-0)

19.1-0 (strafschop) Stouthart, 69. 2-0 Stokker, 80 Verstraten.
Scheidsrechter Theissens. Toeschouwers 150.

Na eerder in deze competitie drie keer op rij gewonnen te hebben werd nu voor de derde achtereenvolgende keer door 's-Graveland verlies geleden. Het begin van het duel tegen Roda'23 was voor 's-Graveland. Twee doelrijpe kansen, een na een vrije trap die buiten bereik van de keeper rakelings naast ging en een uit een kopbal die spectaculair door de sluitpost van de thuisclub werd overgetikt, brachten niet het beoogde resultaat.
De Amstelveners bleken hier hun les uit te trekken, want hierna waren zij het die het verdere verloop van de eerste helft bepaalden. Toch moest een ongelukkig moment van de gasten hen aan de 1-0 voorsprong met de rust helpen. Rob Fecken werd in het strafschopgebied omver geduwd en kwam hierdoor ten val en raakte met de hand de bal. De scheidsrechter besliste in plaats van een vrije trap voor blauw wit een strafschop voor Roda'23:1-0. Het feit ook dat er geen gele kaart viel zegt ook wel iets over deze situatie.

Het eerste kwartier van de tweede speelhelft was opnieuw voor de gastheren, maar daarna wist 's-Graveland zich te herstellen. De ploeg uit Amstelveen kreeg defensief ineens veel werk maar wist zich wel staande te houden. Het was dan ook een grote tegenvaller dat het nu fel aandringend 's-Graveland door een snelle counter tegen een tweede tegentreffer opliep:2-0. Alhoewel het wel werd geprobeerd om alsnog tot een goed resultaat te komen was de wedstrijd gelopen. Zeker toen 's-Graveland nota bene in het strafschopgebied van Roda'23 balverlies leed en de daarop volgende tegenaanval tot de 3-0 leidde.