... ...

Rik Jungmann

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Stopt Kunst aan de Dijk?

Kortenhoef, 23 maart 2004. Onder de kop "Kunst aan de Dijk vecht voor bestaan" schreef Kim Verbon gisteren in de Gooi een stuk over het voortbestaan van de noodlijdende kunststichting uit Kortenhoef.

Kunst aan de Dijk is de Stichting die vanaf 1981 exposities, muziekvoorstellingen en literaire avonden organiseert in de Hervormde Kerk aan de Kortenhoefsedijk. Vooral in de eerste vijftien jaar was de Stichting zeer succesvol. De tentoonstellingen behaalden ruime landelijke bekendheid en trokken flinke aantallen bezoekers. De laatste jaren werd het wat minder.

Twee jaar geleden haakte de hoofdsponsor, Van Lanschot Bankiers uit Hilversum, af. De subsidieverstrekking aan het verenigingsleven is in Wijdemeren, gezien de begrotingsproblemen, ook niet meer wat hij in 's-Graveland was.
Tot voor enige tijd was Ton Verberne de voorzitter van de Stichting. Deze is echter onlangs verhuisd naar Frankrijk, waarna de Stichting enigszins stuurloos werd. De Stichting vreest er volgens het artikel in de Gooi zelfs voor dat er volgend seizoen, 2005/2006, geen programma meer samengesteld kan worden. Daarmee zou het doek vallen voor deze culturele traditie in Kortenhoef.

De bestuursleden van Kunst aan de Dijk willen trachten om het aantal donateurs te verdubbelen van 250 nu naar 500, om op die manier gelden te verzamelen. Ook denkt men aan sponsoring van aparte projecten of concerten.

Anne Wertheim, bestuurslid en verantwoordelijk voor de literaire avonden, denkt dat er grote bereidheid is om voor € 25,-- donateur van de Stichting te worden. Willem Roobol, de secretaris van Kunst aan de Dijk gaat de zoektocht naar donateurs en sponsors leiden. Afhankelijk van het resultaat van deze acties zal besloten worden of er ook volgend jaar Kunst aan de Dijk zijn, of niet.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Half bewolktMatige wind10º Naar volgende bericht