Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Loosdrecht wint nipt

Loosdrecht, 15 maart 2004. Loosdrecht won met 2-1 van Altius, maar gemakkelijk ging het niet.

Loosdrecht behaalt benauwde zege

De winnende goal van Mark Heus

Statistieken Altius – Loosdrecht: 1-2 (zaterdag 13 maart ’04).

1-0 MacMahon (15e min.)
1-1 Emile Warners (27e min.)
1-2 Mark Heus (90e min.)

Toeschouwers: 150.
Scheidsrechter: Dhr. van Mer

In een uiterst matige maar zeker zeer spannende derby heeft Loosdrecht toch weer de winst weten te pakken. Nadat Emile Warners in de eerste helft Loosdrecht weer op gelijke hoogte had gebracht nadat aanvaller MacMahon voor Altius had gescoord was het Mark Heus die ver in blessuretijd van de tweede helft de 2-1 wist te scoren. Een overwinning waarmee Loosdrecht nu wel heel dicht bij het behalen van het kampioenschap is gekomen.

Een belangrijke uitwedstrijd stond er op het programma. Koploper Loosdrecht moest het in een uitwedstrijd opnemen tegen streekgenoot Altius. Een derby die ongeacht de posities op de ranglijst altijd weer garant staat voor spektakel. Trainer/coach Ab Rutten kon deze wedstrijd weer beschikken over een zo goed als complete selectie. Roy Versluis was weer terug van een enkelblessure en Bert van der Vliet was na een wedstrijd schorsing ook weer speelgerechtigd. Laatstgenoemden speelden samen in de spits. Enkel keeper Roland Wiegmans kon deze wedstrijd wegens een blessure niet van de partij zijn en werd vervangen door wederom een exponent van de Loosdrechtse jeugdopleiding te weten Robert Bijl.

Keeper Ronald Wiegmans zat op de bank vanwege een blessure.
Helemaal gerust op de uitkomst was hij niet...

De wedstrijd startte mak, zelfs slap van voornamelijk de kant van Loosdrecht. Het was eigenlijk wachten tot het veel fellere Altius gevaarlijk zou worden. Nadat de keeper van Loosdrecht nog een schot uit de tweede lijn onschadelijk had weten te maken was hij in een latere fase kansloos. Een lange bal van de keeper van Altius ging gedreven door de wind over de laatste en opschuivende lijn van Loosdrecht heen. Altius aanvaller Macmahon schatte de bal op waarde en kon met een mooie lob de 1-0 aantekenen. Zelfs na de 1-0 leek Loosdrecht nog niet wakker en Altius had al vroeg de genadeklap uit kunnen delen maar een schot op goal ging rakelings naast. Vanaf dat moment ging Loosdrecht wat van zich af bijten. Vooral via Emile Warners was Loosdrecht met voornamelijk vrije trappen gevaarlijk. Uiteindelijk was het wederom Warners die eerder bij een steekbal was dan de keeper van Altius, deze omspeelde en uit een moeilijke hoek gelijk maakte.

De ploegen stonden weer op gelijke hoogte en van hieruit zou Loosdrecht met een surplus aan kwaliteit moeten doordrukken. Dit gebeurde echter niet. Te veel spelers speelden onder hun kunnen en daardoor werd er veel te veel balverlies geleden zodat van een normale opbouw nauwelijks sprake kon zijn. Deze vertoning zette zich in de tweede helft voort waarbij voornamelijk Altius nog een aantal malen heel gevaarlijk was. Een goede redding van Robert Bijl en een schot voor de goal langs betekende echter geen goals. Nee, die viel aan de kant en wel in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd. De aan zijn tweede jeugd bezig zijnde André Dam had nog wat lucht over en stoomde over de rechterkant op. Met een afgemeten voorzet werd de ingevallen en aanstormende Mark Heus gevonden die strak en onberispelijk afwerkte en daarmee het talrijk opgekomen Loosdrecht publiek vrolijk stemde. Een onterechte maar bevrijdende 2-1 voorsprong was een feit. Niet veel later floot de degelijk leidende scheidsrechter van Mer voor het laatst en zo was er wederom winst. Met deze overwinning komt het kampioenschap nu wel heel dicht bij. In het uiterste geval zou dit over twee weken mogelijk zijn als er weer gespeeld word en wel thuis tegen AH´78. Dan moeten concurrenten TOV en Goldstar overigens nog wel punten laten liggen.

De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .