... ...

Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Stembureaus op de schop

Wijdemeren, 10 maart 2004. Het college van B&W heeft besloten enkele stembureaus op te heffen en het stembureau in het voormalige gemeentehuis van Loosdrecht te verplaatsen naar Rading 1.

Het zal de oude Kortenhoevers pijn doen dat het stembureau in de Oude School verdwijnt. Het laatste dat herinnerde aan de zelfstandige gemeente Kortenhoef is daarmee opgeheven. Wat extra zeer doet is dat in het persbericht gesproken wordt over "Het Kraaiennest in 's-Graveland". Het Kraaiennest is het honk van de Stichting BLOK, Behoud Leefbaarheid Oud Kortenhoef. Uit het persbericht blijkt niet zo veel gevoel voor de historische verhoudingen.

Op 4 maart 1999 stond onderstaande foto van Ton Kastermans in de G&E. Links raadslid Henk de Kloet van (toen) Dorpsbelangen, rechts Rie Boeve van (toen) PvdA/GroenLinks, die de heer Bos het gebouw uit helpen na het stemmen. Dat is historie....

persbericht

In verband met aankomende Europese verkiezingen op 10 juni
College herstelt onlogische indeling stemdistricten

Tijdens de eerste twee verkiezingen die gemeente Wijdemeren heeft georganiseerd bleek dat de indeling van de stemdistricten niet altijd even logisch is voor burgers. Nu ook de voormalige gemeentehuizen in Loosdrecht en Nederhorst den Berg geen stembureau meer kunnen zijn, past het college de indeling van de stemdistricten aan. Veel inwoners krijgen voor de komende Europese verkiezingen op 10 juni a.s. een oproepkaart waarop een ander stembureau vermeld staat dan zij gewend zijn.

Het college gaat in verband met efficiency tegelijkertijd het aantal stemdistricten verminderen van 14 naar 11 door in iedere voormalige gemeente één stemdistrict te schrappen. In de nieuwe indeling komen de volgende stembureaus te vervallen: in Nederhorst den Berg het voormalige gemeentehuis, in ’s-Graveland het Kraaiennest en in Loosdrecht de Bibliotheek. Het stembureau in het oude gemeentehuis in Loosdrecht wordt verplaatst naar het nieuwe gemeentehuis. Inwoners die hun stem mogen uitbrengen krijgen uiterlijk 27 mei hun oproepkaart. Daarop staat het juiste stembureau aangegeven.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigMatige wind Naar volgende bericht