Loosdrecht, 8 maart 2004. Loosdrecht gaf Buitenboys gisteren met vier tegen nul klop in een uitwedstrijd.

Statistieken Buitenboys – Loosdrecht: 0-4 (zaterdag 6 maart ’04).

0-3 Martin van Reenen
0-4 Mark Heus

Scheidsrechter: Dhr. van Manen.
Toeschouwers: 50.

Loosdrecht heeft in zijn jacht op de titel wederom geen fouten gemaakt. In een uitwedstrijd werd het zwakke Buitenboys met 4-0 verslagen. De overwinning kwam wel pas in de tweede helft tot stand. De vele kansen die werden gecreëerd werden in de tweede helft wel tot goals omgezet via Arjan Bosch, André Dam, Martin van Reenen en Mark Heus. Hierdoor behoudt Loosdrecht zijn voorsprong, met nu nog vijf wedstrijden te gaan.

Een lastige uitwedstrijd stond er op het programma zo leek het vooraf. Buitenboys draait na de winterstop namelijk heel aardig en wist uit drie wedstrijden liefst zeven punten te halen en dat zonder het incasseren van tegengoals. En Loosdrecht mistte deze wedstrijd nu juist een groot aantal spelers. Zo ontbraken in willekeurige volgorde Bert van der Vliet, Roy Versluis, Peter Machielse, Albert Timmer, Barry Dietz en Willem Schrumph om uiteenlopende redenen. Een fikse aderlating maar de selectie van Loosdrecht is breed en zo kon ook nu weer een degelijk elftal worden neergezet. Een elftal waarin een aantal spelers echter niet op hun gebruikelijke plek konden spelen en dat manifesteerde zich eigenlijk vrij snel in de wedstrijd. Loosdrecht had soms wat moeite om elkaar te vinden en in de keuzes ging ook nog wel eens wat fout. Toch kreeg de ploeg al in de eerste helft legio kansen maar met name Johan Krottje was wat ongelukkig in de afwerking. Ging de bal niet rakelings naast dan was het wel die keeper van Buitenboys, die als één van de weinige wat klasse toonde, die Loosdrecht van een goal afhield. Met 0-0 ging Loosdrecht de rust in en dat kan als vrij ongebruikelijk beschouwd worden. Het maakte sommige spelers dan ook wat onrustig maar trainer/coach Ab Rutten predikte rust en gaf aan dat ook in de tweede helft kansen gecreëerd zouden worden en dat de goals vanzelf zouden komen.

Tweede helft

En de voorspelling kwam uit. Via rechtsback Arjan Bosch op aangeven van linksback Martin van Reenen werd de ban gebroken en de bevrijdende goal was een feit. Tien minuten later was het weer raak. Nu was het Andre Dam die net eerder bij de bal was en zo voor de 2-0 zorgde. De wedstrijd was gelopen maar een huzarenstukje volgde. De anders zou sober maar juist ook zeker uitstekend spelende Loosdrechter Martin van Reenen kreeg het bij een onderschepte bal op zijn heupen en wist na het passeren van een vijftal spelers nog de tijd en ruimte te vinden om beheerst met buitenkant links voor de 3-0 te zorgen. Een schitterende actie waar vriend en vijand enkel maar waardering voor kon opbrengen. Tenslotte was het de ingevallen Mark Heus die met een verwoestende uithaal ook nog de 4e goal wist te maken. Wederom winst en wederom één zonder goals tegen. Aangezien de ploegen die nog enigszins in de buurt van Loosdrecht kunnen blijven ook wonnen blijft het verschil in punten gelijk. In vergelijking met de nummer twee heeft Loosdrecht zeven verliespunten minder.

Voor zaterdag wacht weer een mooie wedstrijd. Wederom een uitwedstrijd en tevens derby tegen het wat afgezakte Altius. De aftrap zal zijn om half drie.

De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .