's-Graveland, 7 maart 2004. Baarn versloeg 's-Graveland vandaag thuis met twee tegen één.

SV 's-Graveland Voetbal

’s-Graveland – Baarn 1-2(1-1)

19. Jacco Engelsman 0-1, 24. Johnny Hendriks 1-1, 79. Jacco Engelsman 1-2.
Toeschouwers 125. Scheidsrechter van Apeldoorn.

's-Graveland heeft een onverdiende nederlaag geleden tegen een gelijkwaardige tegenstander. Toch lag tijdens de eerste speelhelft het initiatief wat meer bij de thuisclub en mocht Baarn de handen dichtknijpen, dat de ruststand gelijk was. Zeker in de beginfase was aan het spel van de bezoekers te zien dat men ontzag had voor de gastheren. Dit spelbeeld veranderde na twintig minuten toen Baarn vrij gelukkig, na een cornerbal, op voorsprong kwam. De ingebrachte voorzet werd niet goed verwerkt en het was niet moeilijk voor Engelsman het plots verkregen balbezit optimaal te benutten (0-1). Binnen vijf minuten trok 's-Graveland echter de stand terecht gelijk.
De goal ontstond eveneens na een stilliggende situatie. De door Rob Fecken genomen vrije trap werd koppend door Johnny Hendriks benut (1-1). In de resterende tijd voor de pauze werd Baarn goed onder druk gezet en kon het zich gelukkig prijzen, dat 's-Graveland verzuimde afstand te nemen. De gastheren op hun beurt mochten vlak voor rust van geluk spreken, dat Guido Visee een enorme kans onbenut liet. Het was Peter van Willigenburg, die van de aarzeling van de Baarnaar gebruik maakte om het gevaar te keren.

Tweede helft

Het spel in de tweede speelhelft was beduidend minder en het leek erop dat in de gelijke stand geen verandering zou komen. Beide teams wilden wel maar waren deze middag niet tot meer in staat. Dat het uiteindelijk toch een zege voor de bezoekers werd was niet hun verdienste maar een groot cadeau van de scheidsrechter. In een fel duel in het strafschopgebied werd keeper Figge volledig onderuit gehaald, echter de leidsman vond het niet nodig de keeper volgens de geldende regel in bescherming te nemen. Het was toen voor opnieuw Engelsman simpel om de bal in het lege doel te schieten. Opvallend was, dat in de resterende tijd de arbiter na elk duel ineens alle vrije trappen aan 's-Graveland toekende maar dat leidde niet tot de verdiende gelijkmaker.

De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .