... ...

Rik Jungmann

Persbericht
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Afvalcontract Nieuw Walden

Horstermeer, 5 maart 2004. Maandag wordt voor het bedrijventerrein Nieuw Walden in de Horstermeer een collectief afvalcontract getekend. 

persbericht

COLLECTIEF AFVALCONTRACT NIEUW WALDEN

Het collectieve afvalcontract is het nieuwste succes van het beheertraject Nieuw Walden dat direct zichtbare voordelen biedt voor de ondernemers én de bewoners van Nieuw Walden.

Maandag 8 maart ondertekenen vertegenwoordigers van de Terreinvereniging Nieuw Walden, het Projectbureau RES Gooi en Vechtstreek en Van Loenen Milieu een collectief afvalcontract voor het bedrijventerrein Nieuw Walden in Nederhorst den Berg. Op dezelfde avond is ook een beheerconvenant met de gemeente Wijde-meren gesloten. Prachtige resultaten voor het beheertraject te Nieuw Walden.

Afvaltraject vorig jaar ingezet
Vorig jaar heeft de Terreinvereniging Nieuw Walden in nauwe samenwerking met het Projectbureau RES een traject ingezet om te komen tot een collectief afvalcontract voor de bedrijven op Nieuw Walden. Hierbij heeft ook de Provincie Noord-Holland een bijdrage gehad door subsidie te verstrekken voor een onderzoek. De doelen van het traject waren “met een verbeterde afvalinzameling zowel kwalitatieve als financiële voordelen bieden aan ondernemers en bewoners op Nieuw Walden.” Voor de ondernemers betekent dit contract een hoger serviceniveau tegen een geringer tarief. Er zijn voordelen van meer dan 10% te behalen. Maar er zijn nog meer voordelen. Er zijn veel minder transportbewegingen nodig, dat verhoogt de verkeersveiligheid. Daarnaast worden alle afvalbakken in uniforme kleuren neergezet, waardoor de uitstraling op Nieuw Walden verbetert.

Van Loenen Milieu zal specifiek voor dit bedrijventerrein een milieucoördinator beschikbaar stellen, die de bedrijven ‘op maat’ gaat adviseren, zodat per bedrijf het afval op een zo efficiënt en duurzaam mogelijke manier verwerkt kan worden. Zo wordt ook iedereen tijdig op de hoogte gehouden van veranderingen in bijvoorbeeld de milieuwetgeving. Allemaal voordelen.
Er zit echter ook een nadeel aan vast: er kan een prijzenoorlog ontstaan. Deze kan op de korte termijn leiden tot nog lagere kosten voor ondernemers. Echter het verleden heeft al bewezen dat deze nog lagere tarieven niet lang stand houden en zeker is dat de overige voordelen niet bereikt zullen worden. Op Nieuw Walden is echter een zeer actieve ondernemersgroep aanwezig die het lange-termijn-denken nauwlettend in de gaten zal houden.

Regionale samenwerking
In de regio Gooi en Vechtstreek worden op dit moment meerdere van dit soort trajecten opgezet. Er is een Werkgroep Regionale Ondersteuning Parkmanagement Gooi en vechtstreek. Hierin werken gemeenten en bedrijvenverenigingen samen om meerdere van dit soort projecten te organiseren. Naast afval kan daarbij gedacht worden aan beveiliging, groenonderhoud en een effectief bedrijvenloket bij de overheden. Ook de Gemeente Wijdemeren, de Terreinvereniging Nieuw Walden en het Projectbureau RES zijn bij deze Werkgroep betrokken. Nieuw Walden kan zo als klein bedrijventerrein meeprofiteren van projecten elders. Ook voor de Regionale Werkgroep is dit een fantastisch resultaat.

Het bewijst nogmaals: samenwerken werkt!


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page BewolktMatige wind Naar volgende bericht