... ...

Rik Jungmann

OCW
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Ontwikkeling De Slenk

Wijdemeren, 8 mei 2004. Het OCW (Ondernemerscollectief Wijdemeren)  stuurde onderstaand persbericht over de ontwikkelingen op bedrijventerrein De Slenk in 's-Graveland.

Persbericht

...

Doorbraak op de Slenk
Procesondersteuning bij het opzetten van beheer
op bedrijventerrein de Slenk ’s Graveland

Aanleiding
De Ondernemers op bedrijventerrein de Slenk in ’s Graveland willen gezamenlijk het beheer van het terrein oppakken. Op een bijeenkomst op 5 april 2004 is dit uitgesproken.
Een van de aanleidingen is dat voor bedrijventerrein uitbreidingsplannen en herontwikkelings-plannen in voorbereiding zijn. De ondernemers willen graag meedenken en meedoen bij de planvorming van deze ontwikkelplannen. Ook willen ze nadrukkelijk de mogelijkheden van collectieve voorzieningen bekijken. Uiteindelijk willen de ondernemers gezamenlijk met de Gemeente Wijdemeren werken aan een duurzaam en intensief bedrijventerrein bestemd voor de lokale bedrijvigheid. Er is reeds een werkgroep met ondernemers gevormd, bijgestaan door het Ondernemerscollectief Wijdemeren (OCW) , die een beheertraject wil opzetten in gezamenlijkheid met de Gemeente Wijdemeren en het Projectbureau RES.
De Gemeente Wijdemeren juicht dit initiatief toe. Omdat de ondernemers dit ingezette traject zo spoedig mogelijk willen vervolgen heeft ze het Projectbureau RES gevraagd hen te ondersteunen bij het opzetten van een beheersystematiek.

Beoogde resultaten

  • Het creëren van draagvlak bij ondernemers;
  • Het organiseren van de ondernemers op terreinniveau in een formele organisatievorm
  • Het opzetten van systeem dat ‘verrommeling’ tegengaat;
  • Het organiseren van collectieve voorzieningen. Hierbij wordt gedacht aan in ieder geval collectieve afvalinzameling, collectieve bewegwijzering;
  • Opstellen van een beheerplan met daarin opgenomen de beoogde verbeterprojecten;
  • Afstemming met de Gemeente Wijdemeren;
  • Het creëren van draagvlak bij de Gemeente Wijdemeren voor het beschikbaar stellen van capaciteit.

Aanpak
Stap 1: Inventarisatie wensen, ideeën en belangen;
Stap 2: Opzetten quick-wins, verbeterprojecten die snel zichtbaar resultaat opleveren
Stap 3: Opstellen Beheerplan met daarin

  • verbeterprojecten
  • visies ondernemers op (her)ontwikkelingsplannen
  • Opzetten systeem ‘tegengaan verrommeling’

Het bieden van continue hands-on procesondersteuning

Organisatie
De genoemde werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door een procesmanager(s) van BRO, die kan leunen op een backoffice waarin verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd, zoals stedenbouw, bedrijfsomgeving en verkeer. De projectleiding ligt in handen van de heer drs. D.J.A. Kierkels, hij onderhoudt de contacten met de ondernemers en is eerste aanspreekpunt. Ook zal dhr. Kierkels zorgen afstemming met de Gemeente Wijdemeren en de beheertrajecten op andere bedrijventerreinen via het regionaal parkmanagement.

Er wordt een werkgroep van ondernemers gevormd, die samen met de procesmanager het plan van aanpak en de verbeterprojecten zal uitvoeren.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page BewolktMatige wind15º Naar volgende bericht