Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

4 mei 2004

's-Graveland, 4 mei 2004. In de drie voormalige dorpen van Wijdemeren werden vanavond de doden herdacht. Ieder dorp op zijn eigen manier en op zijn eigen plek, zoals altijd.


Wim Neef en Ties Hagen legden een krans.

In 's-Graveland waren de wethouders Wim Neef en Ties Hagen namens het gemeentebestuur afgevaardigd om aanwezig te zijn bij de herdenking. Raadslid Jan van den Broeck trad op als ceremoniemeester en zorgde ervoor dat alles op tijd en goed verliep. De opkomst was wat minder dan andere jaren, mogelijk door het weer. Onder het publiek bevonden zich ook enkele raadsleden.


De Vriendschapskring uit Ankeveen werd beschut tegen de regen
door het bladerdak van een eeuwenoude boom.

De Vriendschapskring speelde de muziek, de scouts vormden een erewacht en een aantal organisaties, verenigingen en particulieren legde kransen en bloemen bij het bescheiden monument op het gazon van het buiten Westerveld, het voormalige gemeentehuis van 's-Graveland.


De scouts vormden een erewacht.

Het geheel speelde zich af tijdens een koude miezerige regen. Nadat de stilte was ingetreden, beierde een klok uit de omgeving nog even met een uitstervend geluid door. Het Noordereinde was afgezet om storende geluiden van het verkeer te weren. Alleen de vogels zongen. Na de stilte klonken de twee coupletten van het Wilhelmus, dat door sommigen werd meegezongen, waarna de plechtigheid was afgelopen.


Een overzicht over de plek van de plechtigheid.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page RegenMatige wind Naar volgende bericht