...

SV 's-Graveland Voetbal


Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Burgerjaarverslag

Wijdemeren, 23 juni 2004. In de commissie Bestuur & Middelen sprak op 17 juni over het Burgerjaarverslag. Wij schreven daar al over. Op 1 juli komt het verslag in de raad.

Het verslag zal daarna ook op de website van de gemeente te vinden zijn. In het persbericht staat dat u op het verslag kunt reageren met een formulier dat in het verslag zit. U kunt het u zelf ook gemakkelijk maken. Lees het verslag op de website van de gemeente en reageer per email naar postbus@gemeentewijdemeren.nl als u het niet eens bent met de inhoud. Wel zo gemakkelijk...

Hieronder het persbericht van de gemeente.

Persbericht

Over de kwaliteit van dienstverlening en de inbreng van de burgers
Burgemeester biedt raad Burgerjaarverslag 2003 aan

De gemeenteraad bespreekt op 1 juli a.s. het Burgerjaarverslag 2003. In dit verslag is informatie te vinden over de inbreng van de burgers en over de kwaliteit van de dienstverlening van de gemeente. Ook is te lezen op welke wijze het college, maar ook de gemeentelijke organisatie, contact onderhoudt met de inwoners, instellingen en bedrijven in de gemeente. Enkele resultaten van de dienstverlening zijn tenslotte overzichtelijk weergegeven.

De burgemeester is volgens de Gemeentewet verplicht een burgerjaarverslag uit te brengen. Net als vele andere burgemeesters in het land, geeft burgemeester D. Bijl geen waardeoordeel over de kwaliteit van de dienstverlening. In de inleiding legt hij uit waarom. “Het is merkwaardig dat de burgemeester een eigen oordeel zou hebben over het collegiale beleid van het college waarvan hij voorzitter is. (..) In ons huidige stelsel vind ik het burgerjaarverslag een vreemde eend in de bijt. Het afleggen van verantwoording door het college van B & W ligt meer voor de hand.”

Inzicht
Het Burgerjaarverslag 2003 kan inwoners inzicht geven in het werk van de gemeente. Naast een terugblik op het turbulente jaar waarin de gemeente is verhuist van 4 locaties naar één centraal gemeentehuis, geeft het verslag ook een vooruitblik. Inwoners die geïnteresseerd zijn kunnen het Burgerjaarverslag 2003 vinden in de centrale hal van het gemeentehuis aan Rading 1 in Hilversum. Het verslag is (binnenkort) ook te vinden op de website van de gemeente: www.wijdemeren.nl. Zoek daar in het Digitaal Loket op: burgerjaarverslag. Reacties op het verslag, of suggesties voor een volgende, zijn welkom. Achterin het jaarverslag is hiervoor een formulier opgenomen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page RegenZware storm17º Naar volgende bericht