Kunsthistorisch Service Bureau Drs. Carole Denninger ...

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Oude Meentweg gaat dicht

's-Graveland, 18 juni 2004. Al jaren wordt er over gesproken, maar na deze zomer gaat het gebeuren. De Oude Meentweg wordt door GNR voor doorgaand autoverkeer afgesloten.

Om van Ankeveen naar Hilversum te komen, zonder opstoppingen en de stoplichten bij de Smidsbrug op het Noordereinde, is er een sluiproute die door velen wordt gebruikt. Dat zal na jaren van discussie aan het eind van deze zomer achter afgelopen zijn. Zowel voor de veiligheid van de fietsers als voor de bescherming van de natuur is dit besluit genomen.

Het Goois Natuurreservaat (GNR) gaat de Oude Meentweg halverwege afsluiten met een slagboom, waardoor doorgaand verkeer geweerd wordt. Hulpverleners als politie, brandweer en ambulance krijgen een sleutel van de slagboom.

Voor de jaarlijkse paddentrek worden er goten in de weg aangebracht die de diertjes de kans geven om veilig, beschermd dor een rooster, over te kunnen steken. Op de weg komt ook een parkeerverbod. Om dat enigszins te compenseren worden er circa 25 parkeerplaatsen aangelegd.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Half bewolktWindstil22º Naar volgende bericht