Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Geen finale Verkerk-Sluiter

Wijdemeren, 20 juli 2004. De regen was even spelbreker bij het Hilversum Open tennistoernooi. Maar de grootste spelbreker bleek de tegenstander van Raemon Sluiter (als tweede geplaatst), de Fransman Julien Varlet. Door zijn overwinning is de droomfinale tussen Martin Verkerk en Raemon Sluiter niet meer mogelijk.

Persvoorlichter Bep van Houdt
speurt de tribunes af.
Toernooi-directeur René van de Berg kijkt bezorgd. Geen finale met Raemon Sluiter? Kan Verkerk vanavond nog wel spelen?

Raemon Sluiter - Julien Varlet
Door de regen kon de partij tussen Sluiter en Varlet pas in de vooravond worden gespeeld en de voor 19.00 uur geplande match met Martin Verkerk moest dus ook opschuiven.
Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Raemon. Hij won dan ook vrij gemakkelijk, zij het niet overtuigend, de eerste set met 6-3. Vanaf 2-2 in de tweede set begon hij steeds meer fouten te maken, mede door het geslepen spel van de Fransman. Die bracht hem steeds meer uit zijn doen door zijn gevarieerde spel. Harde slagen afgewisseld door langzame, dan weer een dropshot of een geslicede backhand. En waar de Nederlander aan de baseline geplakt leek, scoorde Varlet door juist het net op te zoeken. Toch ging het lange tijd gelijk op, omdat Raemon met zijn opslag nogal eens de punten binnenhaalde. Maar van 2-2 ging het naar 5-2 en de Fransman won de tweede set met 6-3. Ook in de derde set ging het gelijk op totdat Sluiter weer werd gebroken. Bij de stand 6-5 in het voordeel van Varlet serveerde deze voor de wedstrijd. Maar waar niemand op had gerekend gebeurde toch, zijn service werd gebroken, dus moest bij de stand 6-6 een tiebreak uitkomst bieden. Even leek het daar de goed kant op te gaan voor onze nummer 2 van de plaatsingslijst, maar hij maakte toch teveel fouten, waardoor Julien Varlet terecht naar de volgende ronde gaat.

Raemon haalt uit. Martin moet eerst door de erehaag en langs de bewaking voordat hij de baan op kan.

Martin Verkerk - Emiliano Redondi
Hoewel inmiddels half negen besloot de wedstrijdleiding dat de wedstrijd van Martin Verkerk tegen de Argentijnse qualifier Emiliano Redondi toch door zou gaan en ook uitgespeeld zou worden. Toen de wedstrijd om kwart voor negen begon, was inmiddels de baanverlichting aangegaan.

Martin Verkerk was, net als John van Lottum, niet topfit naar Hilversum gekomen. Beiden hebben speciale banden met Hilverheide en Toernooidirecteur René van de Berg en vonden dat ze dat aan hem en aan de vereniging verplicht waren. Aan het spel van Verkerk kon je ook duidelijk zien, dat hij zich spaarde, geen risico nam met zijn rug. Ballen die erg moeilijk bespeelbaar waren liet hij lopen, alhoewel dat voor de oppervlakkige toeschouwer nauwelijks te zien was. Wat wel opviel, was dat hij bewust aan de baseline bleef. Hij zal dat ook in de volgende wedstrijden(en) blijven doen voor zover en zolang de tegenstander(s) dat toelaten, zo verklaarde hij na afloop.

In deze wedstrijd was er echter geen vuiltje aan de lucht. Weliswaar verloor hij gelijk zijn service weer nadat hij Redondi had gebroken op 1-1, maar vanaf 2-2 in de eerste set stoomde hij, zonder tot echt groots spel te komen, rechtstreeks door naar 6-2. In de tweede set ging het in het begin nog een beetje moeizaam, maar nooit had je als toeschouwer het idee, dat hij het niet zou redden. Ook met zijn vandaag (voor zijn doen) matige service en zijn afzwaaiers kwam hij nooit echt in de problemen, daarvoor was zijn bij vlagen fabelachtige slagenarsenaal te superieur voor deze tegenstander. Eindstand 6-2 en 6-3.

De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .