... ...

Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Antonius: Wegversmalling

Kortenhoef, 11 juli 2004. De gemeente verwacht kennelijk veel drukte bij de nieuwe Antoniusschool. De weg werd versmald en er kwam een nieuw zebrapad.

Tegelijk met het opleveren van de nieuwe Antoniusschool aan de Zuidsingel werd de weg ter plaatse ongeveer de helft versmald. Het trottoir stulpt ter plaatse uit tot de helft van de weg, waardoor er nog maar één auto tegelijk kan passeren. Ook kwam er een nieuw aangelegd zebrapad.


De wegsversmalling.

De situatie lijkt niet geheel ongevaarlijk, omdat de Zuidsingel altijd een rechte brede doorgaande weg was, waardoor automobilisten mogelijk niet bedacht zijn op de plotselinge versmalling. In de afgelopen dertig jaar werd er soms gevraagd om drempels of andere obstakels om de snelheid uit het verkeer te halen. De voornaamste reden om dat niet te doen was het feit dat de weg zich prima leende voor evenementen als de wielerronde. Ook waren de bewoners in meerderheid niet enthousiast voor het aanbrengen van drempels.

Als in september de school begint, kan het flink druk worden met auto's van brengende en halende ouders, zoals dat nu ook op de Parklaan bij de Curtevenneschool het geval is. Ook de Julianaweg, die vanaf de Kerklaan toegang geeft tot de Zuidsingel, zal daarbij een flink obstakel blijken te worden, omdat in die straat slechts ruimte is voor één auto, hetgeen nu al maakt dat men moet wachten tot de tegenligger de straat uit is.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Zwaar bewolktWindstil21º Naar volgende bericht