...

SV 's-Graveland Voetbal


Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Henk de Kloet omstreden?

Wijdemeren, 1 juli 2004. De Gooi- en Eemlander komt vandaag met een groot stuk waarin diverse raadsleden zich negatief uitlaten over het raadslidmaatschap van Henk de Kloet (DBW).

"Positie van Henk de Kloet omstreden" kopt de krant boven een artikel van Kim Verbon waarin deze aan diverse raadsleden de vraag voorlegt of zij vinden dat het raadslidmaatschap zich verenigt met het feit dat De Kloet mede-eigenaar is van De Krakeelakker. Dit temeer omdat de Krakeelakker veel conflicten met de gemeente heeft gehad en er geen uitzicht is op volledige rust in dit dossier. Het artikel komt enigszins uit de lucht vallen, omdat er op dit moment geen directe aanleiding is voor deze vraag.

Alle fracties erkennen dat Henk de Kloet zich netjes terugtrekt als het over zijn bedrijf gaat in de raad en waarderen dat. Men vindt sowieso dat hij doorgaans weinig zegt.

Lia Moote (PvdA) oordeelt vrij hard over De Kloet. Zij vindt dat Henk de Kloet zelf zo wijs zou moeten zijn om zijn raadslidmaatschap neer te leggen vanwege het conflict met de gemeente. Zij vindt dat Henk de Kloet zijn raadslidmaatschap "niet met verve" uitvoert.

Felix Flameling (D66) gaat minder ver in zijn oordeel. Hij vindt weliswaar dat Henk de Kloet "aangeschoten" is, maar vindt dat het op de weg van De Kloet en zijn partij Dorpsbelangen Wijdemeren ligt om over een terugtreden van De Kloet te besluiten.

Gert Zagt (DBL) denkt dat zijn fractie unaniem afstand zou nemen van een mede-fractielid en aandringen op diens aftreden, indien een dergelijke situatie zich binnen zijn partij zou voor doen.

Els van Hall (VVD) heeft een duidelijke mening over de kwestie, maar houdt die voor zichzelf. Zij vindt het onjuist haar mening te delen met de pers.

Partijgenoot en fractievoorzitter René Voigt tenslotte, noemt het geheel stemmingmakerij. Omdat Henk de Kloet minder doet, doet hij nu tijdelijk wat meer, maar dat zal veranderen. "Henk blijft gewoon zitten waar hij zit" :aldus Voigt. (De Kloet zit zestien jaar heeft in de raad.)


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Half bewolktMatige wind23º Naar volgende bericht