Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gemeente Wijdemeren


Warinschool: Energiebesparing

Nederhorst den Berg, 5 januari 2004. De Warinschool in Nederhorst den Berg gaat op zoek naar energiebesparingen.

Persbericht

Warinschool op speurtocht naar energiebesparing

Op donderdag 8 januari van 13.15 uur - 15.15 uur gaan leerlingen van de Warinschool in Nederhorst den Berg op school, thuis en in de buurt onderzoeken hoe daar energie te besparen valt. Zij doen mee aan het gewestelijk onderwijsproject “Hou de zon in huis”. Dinsdagmiddag om 14.45 uur bezoekt wethouder Nagel de Warinschool om de kinderen aan te moedigen.

De Warinschool heeft in juni een energie-onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek heeft aangetoond dat met eenvoudige maatregelen aardig wat energie te besparen valt. Onder andere door het licht uit te doen op de toiletten als ze niet gebruikt worden of door de verwarming uit te doen buiten schooluren. Nu gaan de kinderen zelf als Energieteams op onderzoek uit: op school, thuis en huis-aan-huis in de buurt.

In opdracht van het gewest
De gemeenten van het gewest Gooi en Vechtstreek vinden het belangrijk dat inwoners bewust omgaan met energie. En dat zij actie ondernemen om hun huishouden energiezuiniger te maken. Het project wordt in opdracht van het Gewest uitgevoerd door Ecofys bv. en COS Noord-Holland Zuid, het regionale centrum voor internationale samenwerking. De provincie Noord-Holland ondersteunt dit proefproject met een bijdrage uit het fonds Leren voor Duurzaamheid. Inlichtingen over het project zijn in te winnen bij: COS Noord-Holland Zuid, 023 5698894, cosnhz@cossen.nl.


Reacties

Aan- of afmelden nieuwsbrief

Zoeken

 

...

Vorig bericht

Home

Volgend bericht