... ...

Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Verrommeling Nieuw Walden

Horstermeer, 26 februari 2004. Het college wil "verrommeling" van het bedrijventerrein Nieuw Walden in de Horstermeer gaan bestrijden. Wethouder Siemons tekent samen met andere betrokken partijen een convenant.

Verrommeling? Het woord bestaat niet en toch is duidelijk wat er mee wordt bedoeld. Wij moeten dat woord maar veel gaan gebruiken, dan staat het in de volgende editie van de Dikke van Dale. red.

persbericht

Gemeente tekent convenant voor beheer Nieuw Walden

“Verrommeling” tegengaan, collectief afval inzamelen en gezamenlijk optreden tegen parkeeroverlast en te hard rijdende auto’s. Dit zijn enkele punten uit het beheerplan voor het bedrijventerrein Nieuw Walden dat door de gevestigde ondernemers, bewoners, de gemeente en het projectbureau RES Gooi en Vechtstreek is opgesteld. Maandag 8 maart ondertekenen vertegenwoordigers van de drie partijen een convenant waarin de afspraken zijn vastgelegd. Namens de gemeente zal wethouder van economische zaken, mevrouw E.Y. Siemons-Brenner het convenant ondertekenen.

Nieuw Walden in Nederhorst den Berg is een relatief nieuw bedrijventerrein waar ook gewoond wordt. Begin 2002 hebben afgevaardigden van de gemeente Wijdemeren, de terreinvereniging, de Vereniging van halleneigenaren en het projectbureau RES Gooi en Vechtstreek een beheergroep geformeerd om samen de toenmalige knelpunten op het terrein op te lossen en de kwaliteit voor Nieuw Walden te behouden en te optimaliseren. Om tot een optimaal terreinbeheer te komen is er een actieplan gemaakt dat alle partijen gezamenlijk zullen uitvoeren. Een aantal punten van dit plan zijn inmiddels uitgevoerd. Punten zoals het bebouwen van een leeg perceel, het beveiligen van het terrein en het gezamenlijk inzamelen van afval staan nog op stapel. Onlangs werd ook een dergelijk convenant ondertekend voor de revitalisering van bedrijventerrein Rading in Nieuw-Loosdrecht.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page SneeuwZonnigWindstil Naar volgende bericht