Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Goldstar-Loosdrecht 0-2

Loosdrecht, 24 februari 2004. Afgelopen zaterdag won Loosdrecht met twee tegen nul van Goldstar.

ingezonden bericht

Loosdrecht stap dichter bij titel

Goldstar -Loosdrecht: 0-2
(zaterdag 21 februari ’04)

0-1 Peter Schrumph (19e min.), 0-2 Barry Dietz (32e min.)
Toeschouwers: 50, Scheidsrechter: ?

Koploper Loosdrecht heeft opnieuw gewonnen. Nu was het concurrent Goldstar dat in een uitwedstrijd met 2-0 werd verslagen. Al in de eerste helft was de stand bereikt via goals van Peter Schrumph en Barry Dietz. Door deze overwinning heeft Loosdrecht nog betere papieren gekregen voor wat betreft het behalen van de titel.

Ondanks de vorst kon er toch gevoetbald worden en wel tegen de nummer drie van de competitie te weten Goldstar. De ploeg uit Amsterdam kon bij winst en het behalen van twee overwinningen in inhaalwedstrijden op drie punten van Loosdrecht komen. Winst voor Loosdrecht zou betekenen dat de ploeg op een veilige afstand zou worden gezet in ogenschouw nemende de nadering van het einde van de competitie. Het belang was duidelijk en leek ook bij Goldstar doorgedrongen te zijn. Het startte furieus maar Loosdrecht liet zich duidelijk niet het kaas van het brood eten. Zo ontspon zich een pittig duel dat in eerste instantie veelal op het middenveld werd uitgevochten. Na verloop van tijd ontstonden de eerste kansen waarbij het uiteindelijk Peter Schrumph was die met een strakke lage bal vanaf de zijkant de keeper van Goldstar verraste. Wederom een voorsprong voor de Loosdrechters die ook nog eens kon worden uitgebouwd nadat Barry Dietz na een individuele actie met een verwoestend schot de verre hoek wist te vinden en zo dus de 2-0 liet aantekenen. Ondanks de 2-0 achterstand liet Goldstar het hoofd niet hangen. Met veelal de lange bal probeerde ze druk te zetten op de bijzonder sterk op dreef zijnde verdediging van Loosdrecht. Echte kansen kwamen dan ook niet, behalve dan één vlak voor rust. De volley ging richting korte hoek maar de redding van de keeper van Loosdrecht was goed te noemen. De bal verdween via de vingertoppen langs het doel en daarmee bleef het verschil twee en dat was zo vlak voor rust belangrijk.Voor de tweede helft was het zaak voor Loosdrecht de 2-0 voorsprong te verdedigen en waar mogelijk deze uit te bouwen. Dat lukte uitstekend, met name dan wat het eerste deel van de vorige zin betrof. De organisatie stond als een huis en kansen kwamen er nauwelijks voor de driftig aanvallende gastheren. Ook Loosdrecht creëerde weinig met name doordat het te weinig aan voetballen toe kwam. Ook niet zo verwonderlijk overigens met een moeizaam bespeelbaar veld en een tegenstander die kort en agressief op de bal doorjoeg. De noodzakelijke lange bal restte en van daaruit was het Arjan Bosch die nog de beste kans kreeg maar zijn vrije doortocht eindigde met een punter over de goal. Het was de doodsteek geweest maar Goldstar hield hoop. Hoop die pas enkele minuten voor het einde van de wedstrijd vervloog en uitgerekend toen kregen ze nog de beste kans. De vanaf de zestien meter ingeschoten bal die nog van richting werd veranderd kon echter ternauwernood over de lat worden getikt. Daarmee won Loosdrecht dus wederom en schudde Goldstar als concurrent definitief af. Ook won de ploeg door wederom de nul te houden. Liefst vijf wedstrijden is dit nu reeds het geval en dat zou wel eens een clubrecord kunnen zijn. Met deze overwinning is Loosdrecht dus weer een stap dichter bij de titel. Met nog zes wedstrijden te spelen heeft de ploeg zeven punten voorsprong op de nummer twee te weten TOV uit Baarn. Het aftellen is begonnen en daar zal een vervolg aan worden gegeven en wel a.s. zaterdag als de ploeg thuis speelt tegen de nummer laatst te weten De Dijk. Een wedstrijd waarin absoluut geen punten verloren mogen worden en waarin onderschatting dodelijk kan zijn. Aanvang van de wedstrijd is half drie welke zal worden gespeeld op sportpark Hallinckveld, het thuiscomplex van de s.v. Loosdrecht.

De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .