... ...

Rik Jungmann

gemeente Wijdemeren/G&E
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Convenant Dode Eind getekend

Kortenhoef, 5 februari 2004. Na jaren strijd is een convenant ondertekend door alle betrokken partijen aan het Dode Eind in Kortenhoef. De strijd over de woonschepenhavens De Krakeelakker en Maarten Fokke kan hiermee in rustiger vaarwater terechtkomen.

Meer over de achtergrond van de problemen vindt u hier.

Toegevoegd 5-2, 21.53: Simone Stevens schrijft vanavond in de G&E dat mede-eigenaar van De Krakeelakker en raadslid Henk de Kloet, zeer terughoudend reageert op het bereikte akkoord. Hij is blij dat de bewoners van de woonarken kunnen blijven wonen, maar hij voelt nog steeds "het mes op de keel". Hij stelt een civiele procedure in het vooruitzicht waarbij een bedrag van 1,5 miljoen geëist zal worden. Ook is hij niet te spreken over een toegevoegd punt in het convenant inzake planschade. Burgemeester Don Bijl noemt het planschade-artikel geen nieuw punt. Hij bevestigt dat een civiele procedure tot de mogelijkheden behoort, maar hij wijst erop dat er nu van de rechter geen woonark in de haven mag liggen. Hij is blij voor alle partijen met het bereikte akkoord.

persbericht

Convenant Dode Eind ondertekend

Een mijlpaal is bereikt door de ondertekening door partijen van het convenant Dode Eind (ook bekend als de Krakeelakker). Het langlopende geschil over de ombouw van de jachthavens naar havens voor woonschepen aan het Dode Eind te Kortenhoef is hiermee in een nieuwe fase beland.

Met de ondertekening van de overeenkomst hebben partijen zich verbonden om een einde te maken aan alle geschillen waardoor de rust in het gebied kan weerkeren. In de overeenkomst zijn bindende afspraken gemaakt op grond van het zogenaamde 12-punten plan. Hierdoor is het aantal woonarken bepaald en zijn afspraken gemaakt over de ruimtelijke indeling.

De inhoud van het convenant zal ook worden neergelegd in het bestemmingsplan door middel van een zogenaamd postzegelplan. Tot de ondertekenende partijen behoren de Krakeelakker, de woonarkbewoners, Maarten Fokke, de omwonenden, Natuurmonumenten en de gemeente. Alleen met de firma de Ankerplaats moeten nog nadere afspraken worden gemaakt.

De gemeente is verheugd over het bereiken van deze mijlpaal, maar is zich evenzeer bewust van de tegenstrijdige gevoelens bij partijen. Hopelijk wordt hiermee een streep gezet onder een moeilijke episode.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page Zwaar bewolktMatige wind12º Naar volgende bericht