Rik Jungmann

Gem. Wijdemeren / Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Wijde Blick boos op Wijdemeren

Kortenhoef, 11 december 2004. Jachtwerf De Wijde Blick van Sjaak Ridder aan het Moleneind in Kortenhoef is boos op de gemeente Wijdemeren en ambtenaar Peter Kamman over een uitbreiding van zijn jachtwerf.

Uit de correspondentie die bij de raadsstukken zit, is op te maken dat er een oplopend conflict is ontstaan tussen de gemeente Wijdemeren en De Wijde Blick. De jachtwerf heeft indertijd ingestemd met het opnemen van een woonark die in het kader van het twaalf punten plan weg moest bij de Krakeelakker.

Als tegenprestatie voor deze medewerking zou De Wijde Blick van de gemeente mogen uitbreiden. Over die uitbreiding is nu onenigheid ontstaan. De Wijde Blick wil meer uitbreiden dan van de gemeente mag, mede in verband met de aanwezigheid van een natuurgebied.

Wat de zaak nog lastiger maakt, is dat er fouten in de tekst stonden van het contract dat de gemeente en De Wijde Blick hebben afgesloten. Abusievelijk is dat contract toch door de gemeente ondertekend, terwijl er zaken in stonden die niet overeen waren gekomen. Althans dat zegt één van de twee partijen.

Probleem op persoonlijk vlak

Uit de correspondentie en uit een stuk in de Gooi- en Eemlander van vandaag valt te lezen dat er niet alleen een puur zakelijk probleem speelt, maar dat er bij Ridder ook kwaadheid bestaat over de wijze waarop hij door ambtenaar Kamman van de gemeente behandeld wordt. Hij zegt zelfs: "We hebben geen probleem met de gemeente, meer met een ambtenaar"

In de correspondentie is te lezen dat de jurist van De Wijde Blick verwacht dat het college de gesprekspartner van de Wijde Blick zal vervangen. Kamman is echter niet van plan te wijken.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht