Rik Jungmann

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Voorstellingen Poefff

Nederhorst den Berg, 7 december 2004. Toneelgroep Poefff geeft donderdag, vrijdag en zaterdag voorstellingen in 't Spieghelhuys in Nederhorst den Berg.

Ingezonden Bericht

Toneelgroep Poefff op zoek naar de vrije moraal in
‘God noch gebod, of toch?’


Nederhorst den Berg

Aanstaande donderdag 9 december ’04 gaat de nieuwe voorstelling ‘God noch gebod, of toch? van Toneelgroep Poefff in première. Een hartstochtelijk drama.dat zich afspeelt in de artsenpraktijk van dokter Kwikzilver.

In deze satirische mallemolen ontmoeten wij een gezin met vrienden en kennissen voor wie de sensuele sensatie voorrang heeft boven alles en de gedragsregel vormt van hun bestaan. Onder het motto van Dokter Kwikzilver: “Hij wiens lust leeft, leeft het langst” bewegen de karakters zich in een netwerk van foute identiteiten en ondeugende ontmoetingen.
Familie Kwikzilver aangenaam!.”God noch gebod, of toch? is een schertsvertoning over dromen, geheimen en verlangens van mensen uit alle rangen en standen. De rode draad van het verhaal is de wraak van dokter Peter Kortenaar op dokter Arthur Kwikzilver vanwege een verbroken liefdesrelatie. De slagingskans van Kortenaar’s missie lijkt groot wanneer Kwikzilver metterdaad op heterdaad betrapt wordt.

De eerste voorstelling van dit spel vond plaats in 1973 in Londen, met Alec Guiness in de hoofdrol.. De intentie van dit stuk was, de zogenaamde brave Britten op satirische wijze te confronteren met hun seksuele taboes.
In Nederhorst den Berg vindt de eerste voorstelling plaats op 9 december a.s. met in de hoofdrol: Toneelgroep Poefff, geregisseerd door Willie Das en anno 2004, vooral bedoeld om een avondje ‘onschuldig’ te kunnen genieten.

Donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 december 2004.
De voorstellingen zijn te zien in Het Spieghelhuys, Dammerweg 3 te Nederhorst den Berg en beginnen om half negen. De toegang is 6,00 euro. Maak dit avondje Uit compleet met een theaterarrangement van Het Spieghelhuys. Voor 20,00 euro boekt u een theatermenu met als dessert: de voorstelling.
Reserveren voor kaarten en/of theaterarrangement is gewenst: tel.nr. 0294-254187 of 254075.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht