Rik Jungmann

SV Loosdrecht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

TOB - Loosdrecht 1 - 4

Loosdrecht, 5 december 2004. Loosdrecht blijft in de winning mood. Gisteren werd TOB met vier tegen één verslagen.

Ingezonden Bericht

Loosdrecht weer succesvol

Statistieken TOB – Loosdrecht: 1-4 (zaterdag 4 december ’04).

0-1 Johan Krottje (5e min.)
0-2 Roy Versluis (10e min.)
0-3 Johan Krottje (12e min.)
1-4 Roy Versluis (67e min.)

Scheidsrechter: Dhr Robijn.
Toeschouwers: 50.

In een wedstrijd met twee gezichten heeft Loosdrecht relatief eenvoudig een overwinning in de wacht gesleept. Het eerste kwartier was briljant te noemen en in die tijd werd er drie keer gescoord door tweemaal Johan Krottje en een goal van Roy Versluis. Nadien zakte het niveau zienderogen in en uiteindelijk stapte Loosdrecht met 4-1 van het veld.

Loosdrecht moest spelen tegen het op de laatste plaats staande TOB uit Amsterdam Noord. In de eerste wedstrijd van het seizoen was dat ook het geval en toen kon Loosdrecht ternauwernood de punten in de gelijknamige plaats houden. Voor Loosdrecht, de koploper in de derde klasse B, was winst dus een noodzaak. En die was eigenlijk al na vijftien minuten binnen. Met geweldig combinatievoetbal werd de tegenstander volledig zoek gespeeld. Loosdrecht speelde beter dan ooit en wist binnen korte tijd met 3-0 voor te komen.

De openingsgoal kwam op naam van Johan Krottje die slim de laatste lijn omspeelde en in de korte hoek afrondde. Niet veel later was de sterk spelende Roy Versluis de maker van de tweede goal. Een actie over links met een strakke voorzet bracht de bal bij de tweede paal staande spits die beheerst afrondde. Direct daaropvolgend was het dit keer een actie over rechts die met een prima voorzet bij de tweede paal weer een goal opleverde. De kopbal kwam op naam van Johan Krottje. Vanaf dat moment begon de scherpte langzaam wat weg te ebben. Het bijzonder verzorgde combinatiespel zakte als een kaartenhuis in elkaar. Te vaak werden verkeerde keuzes gemaakt, moest te snel de beslissende bal gegeven worden met als resultaat veelvuldig balverlies.

Het gaf TOB wat lucht en kon zowaar wat uit de verdedigende stellingen komen. Uiteindelijk werd TOB weer enigszins in het zadel geholpen doordat de scheidsrechter het vlagsignaal van grensrechter Jan Wammes negeerde en zelfs een penalty te geven. De twee meter buitenspel staande en over de bal struikelende spits van TOB was de oorzaak. De penalty werd benut en zo was de stand 3-1 die vlak voor rust ook nog maar even 3-2 had kunnen worden maar de vrije doelkans werd verijdeld door snel verkleinen van het doel van de keeper van Loosdrecht.

In de tweede helft zakte het niveau eigenlijk alleen maar verder weg. Loosdrecht kon de bal niet in de ploeg houden en dat gaf TOB nog enige moed met een paar kleine kansen als resultaat. Loosdrecht daarentegen wist nog wel een keer te scoren. Albert Timmer brak over links door en met een lage voorzet bereikte hij Roy Versluis die feilloos binnenschoot. De 4-1 op het scorebord was ook de eindstand en daarmee pakte Loosdrecht alweer zijn negende overwinning van dit seizoen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen KSJB. De weersvoorspellingen die kans op vorst geven, zouden echter wel eens voor een vroege winterstop kunnen gaan zorgen.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht