Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Vals 50'je uit de muur

Kortenhoef, 1 december 2004. Op de voorpagina van de Gooi staat zeer prominent het bericht dat Arie Soek met een vals biljet van 50 bij de apotheek wilde betalen. Het biljet kwam vers uit de muur van de Rabo bank aan de Kerklaan in Kortenhoef.

Soek was onaangenaam verrast toen het detectieapparaatje bij de apotheek alarm gaf toen zijn versgetrokken biljet er door gehaald werd. Hij nam contact op met het regiokantoor van de Rabo in Hilversum. Daar kreeg hij te horen dat hij gewoon pech had gehad. Het biljet werd niet vervangen, omdat iedereen dan wel valse biljetten kan komen inleveren voor echte.

Bij de politie mocht hij aangifte komen doen, maar niet meer dan dat. Toen hij daar aangaf het biljet dan maar gewoon weer ergens uit te geven werd hij erop gewezen dat hij zich in dat geval schuldig zou maken aan valsemunterij. Een misdrijf.

De Rabobank zegt dat het vrijwel ondenkbaar is dat er een vals biljet uit de geldautomaat komt. De biljetten in de automaat worden gecontroleerd door de Nederlandse Bank.

Soek is niet erg gelukkig met de gang van zaken en de manier waarop hij door de Rabo bank en de politie is tegemoet getreden in zijn poging om te helpen bij de opsporing van valsemunters.

Update 3-12-2004, 11:58.

Reactie van Paul Wallenburg op bericht.

Wat een buitengewoon arrogante reactie van de Rabobank.

Niets is onfeilbaar, ook de Rabobank niet.

Je zou kunnen denken aan de naam Robabank, die dan zou kunnen staan voor rotbank.

Paul Wallenburg
Nederhorst den Berg


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht