... ...

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Gooi Ochtendkrant

Wijdemeren, 19 april 2004. Na 133 jaar is de Gooi- en Eemlander omgevormd van een avondkrant naar een ochtendkrant. Vanochtend hing nummer 28657 voor dag en dauw knalrood te wezen in de brievenbus.

"De krant is een Meneer." Een gevleugelde uitspraak. Ik weet niet van wie (Henry Faas?) en ik kon het ook niet zo gauw op het net vinden. De uitspraak komt daar wel veel voor, maar de één citeert daar de ander, zoals ik nu ook doe.

De Gooi- en Eemlander was dus ook een Meneer. Een Meneer die meestal zo tussen vijf en zes bij ons op bezoek kwam. Tijd om even voor het eten de koppen te snellen en te kijken of er in de regio iets gebeurd was. Het Journaal en onze andere krant, een landelijk avondblad, dat zich kwaliteitskrant noemt, moesten maar even wachten. Die kwamen later wel aan bod.

De komst van de krant bepaalt toch in zekere mate je levensritme. Als hij niet bezorgd wordt, dan bekruipt je enige onrust. Je bioritme is in de war gegooid. En daar houden de meeste mensen niet van.

Om de één of andere reden, waarschijnlijk een economische, heeft de Gooi- en Eemlander gemeend het bioritme van duizenden Gooiers, Eemlanders en Vechtplassengebiedbewoners te verstoren. De afgelopen dagen begon het aftellen. Iedere dag verscheen er een artikeltje waarin gelukkige gezinnetjes samen bij het ontbijt eitjes zaten te pellen en jus d'orange te drinken. Tot nu toe moesten zij dat doen zonder de Gooi- en Eemlander. Maar met ingang van vandaag komt daar verandering in. De gezinnetjes konden niet wachten tot het zover was. Hun leven zou volmaakt worden met een eitje én de Gooi- en Eemlander.

En ja hoor. Ik kwam vanmorgen met mijn slaperige hoofd de trap af en zag iets roods in de bus steken. "Wat een rare tijd voor reclamedrukwerk." :schoot het door me heen. Toen ik beter keek, bleek het de Gooi- en Eemlander te zijn. In een speciale knalrode uitgave die mij "Goedemorgen" toe riep. (Nu ben ik niet zo'n matineus type, dus je moet heel voorzichtig met mij doen als ik net uit bed kom. Dat "Goedemorgen" kwam dus hard aan.)

Ik zette mij met een kop sterke koffie aan het lezen van de krant. De lancering van André Kuipers had ik net op het Jourmaal gezien. Het was even wennen om 's ochtends vroeg de krant te lezen. Sterker nog het was heel erg wennen. En nu komt de lange avond nog. Zonder Meneer Gooi- en Eemlander tussen vijf en zes.

Eén voordeel is er ontegenzeggelijk. Ik heb vanavond veel meer tijd voor de NRC. En morgen, bij het krieken van de dag en een sloot koffie, weer de Gooi.

De Wijdemeerse Webkrant wenst de Gooi- en Eemlander succes met de nieuwe formule.

Rik Jungmann


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page BewolktMatige wind12º Naar volgende bericht