... ...

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Globe: € 43.000 voor 13 leerlingen?

Wijdemeren, 1 april 2004. Esther Luijer vroeg in de commissie Maatschappelijke Zaken afgelopen dinsdag aan het college of het waar is dat het Centrum voor Kunst en Cultuur Globe (v.h.  Verenigde Muziek Lycea, VML)  € 43.000 subsidie krijgt en slechts dertien leerlingen uit Wijdemeren heeft.


Esther Luijer (CDA)

Esther Luijer rekende voor dat Globe hiermee meer subsidie ontvangt dan alle muziekverenigingen in Wijdemeren bij elkaar. Een jaar geleden stelde zij dezelfde vraag, maar een antwoord kwam er niet.

De directie van Globe ontkent dat er maar dertien Wijdemeerse leerlingen zouden zijn. Ton Temme, de directeur, zegt dat het er ruim honderd zijn. Die informatie gaf hij ook al eerder aan wethouder Yvonne Siemons en aan ambtenaren van Wijdemeren. Hij is bezorgd dat het misverstand over de dertien leerlingen en de bijgeleverde subsidie hardnekkig blijft rondzingen. Over de communicatie met de gemeente is hij niet te spreken. Omdat hij niet in Wijdemeren woont heeft hij ook geen toegang tot de gemeentelijke informatie in de bladen. Direct van de gemeente zegt hij ook weinig tot niets te horen. (tip: www.wijdemeren.nl!!)

Als Esther Luijer gelijk heeft, dan krijgt Globe ruim € 3300 per leerling van Wijdemeren. Heeft Globe gelijk, dan is dat bedrag circa € 400 per leerling.

Na de discussie over het afschaffen van de subsidie aan peuterspeelzalen en speeltuinen steekt deze regeling, hoe die ook is, wel erg scherp af tegen wat daarover besloten is door de raad. red.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Half bewolktMatige wind10º Naar volgende bericht