Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Ingezonden brief


D66: PvdA klopt zich op de borst

Wijdemeren, 24 september 2003. Felix Flameling, de fractievoorzitter van D66 in de raad, stoort zich aan de brief waarin de PvdA claimde dat zij zorgde voor de uitkeringen aan langdurige minima. Hij zond onderstaande brief.

Ingezonden brief

Uitkering langdurige minima

D66 is buitengewoon verheugd, dat het College besloten heeft tot uitkering over te gaan aan degenen, die reeds langdurig een minimum-uitkering moeten ontvangen.
Het gaat hier om gelden die door het Rijk beschikbaar zijn gesteld. Eindelijk is ook in Den Haag doorgedrongen, dat mensen, die jarenlang structureel een te laag inkomen hebben, financieel en sociaal vastlopen.
Wat ons stoort, is dat er partijen zijn , die zo'n besluit gaan claimen als zijnde hun prestatie. Als gevolg daarvan komen er reacties, waarvan deze brief een voorbeeld is.

Door vragen vanuit de raad, inderdaad ook van de PVDA en op het doorvragen van D66, heeft de portefeuillehouder van financiën toegezegd tot uitkering over te gaan.
De hele Raad stond daar publiekelijk achter, net zoals achter het voorstel van dezelfde portefeuillehouder om 100% kwijtschelding te geven van een aantal gemeentelijke lasten. Gelukkig blijkt soms het sociale gezicht van dit College.
Maar nogmaals, laten we niet op ons partijborstje kloppen. Het gemeentebestuur, zijnde de Raad en het College, heeft een collectieve verantwoordelijkheid naar de inwoners van Wijdemeren. We doen het samen!

Felix Flameling,
fractievoorzitter D66.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...