Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gemeente Wijdemeren


Nieuws Gemeente

Wijdemeren, 23 september 2003. De gemeente zond een viertal persberichten de wereld in. Dat het Vuntusstrand andere openingstijden krijgt, dat er € 1 mln. naar welzijn gaat, dat het college van de jonge gemeente de najaarsnota an de raad aanbiedt en dat de legakker bij De Blijk in Den Berg opgeknapt wordt.


Persberichten

Vuntusstrand tot einde herfstvakantie open tot zonsondergang

Het Vuntusstrand zal tot en met 19 oktober, oftewel het einde van de herfstvakantie, dagelijks open zijn van 8.30 uur tot 20.00 uur. Bij mooi weer zal er in de weekenden op het strand toezicht worden gehouden. Het college van B & W heeft besloten, bij wijze van proef, het strand op werkdagen open te stellen zonder toezicht.

Het college is blij met het feit dat de eerder genomen maatregelen om overlast tegen te gaan effect blijken te hebben. De afgelopen periode hebben zich geen ongeregeldheden voorgedaan. Het college van B & W laat nog onderzoeken of er tegen het geplaatste hekwerk beplanting aangebracht kan worden zodat ook het aanzien verbetert.

College doet gemeenteraad voorstel:
Ruim 1 miljoen euro voor welzijnssubsidies 2004

Het college van B & W gaat de raad voorstellen het budget voor welzijnssubsidies voor het jaar 2004 vast te stellen. Het college wil hierbij ruim 1 miljoen euro beschikbaar stellen voor de welzijnsinstellingen, 10.000 euro voor incidentele subsidies en ruim 60.000 euro voor overige subsidies. Het voorstel van het college is de vertaling van de eerder door de gemeenteraad geharmoniseerde subsidie-verordeningen voor 2004.

Uitgangspunt hierbij is dat er in de begroting 2004 geen stijging van de subsidie mag plaatsvinden. Voor peuterspeelzalen, de bibliotheek en enkele kleine instellingen wordt voorgesteld de subsidie wel licht te laten stijgen. Het totale budget stijgt echter niet.

De verdeling

In het Welzijnsplan 2004 worden de budgetten verdeeld over 12 categorieën. Hierin is te zien hoe het college de budgetten over de verschillende instellingen wil verdelen. Binnenkort ligt dit overzicht voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis. Het voorstel wordt eerst op 30 september a.s. besproken in de commissie Maatschappelijke Zaken, aanvang 20.00 uur, in het gemeentehuis. De uiteindelijke beslissing over de verdeling van de subsidies zal plaatsvinden in de gemeenteraad tijdens de begrotingsbehandeling in november.

College biedt raad najaarsnota aan

Het college biedt de gemeenteraad de najaarsnota aan. Hierin informeert het college de raad over de voortgang van uitvoering van de taken van het college en financiële ontwikkelingen. Het college concludeert hierin dat een fors aantal projecten zijn afgerond, of in voorbereiding zijn.

Het college concludeert verder dat de organisatie hard werkt aan het op orde brengen van het beheer, maar stelt ook vast dat er nog veel werk ligt. Dit stuit regelmatig op spanning tussen de projecten waaraan het college, met de raad, prioriteit geeft en de noodzaak ook de bedrijfsvoering van de nog jonge gemeente op orde te brengen.

De slotsom

Ook enkele financiële mee- en tegenvallers komen aan bod. De slotsom is een meevaller ten opzichte van eerdere ramingen. Het begrotingstekort voor 2003 bedraagt ongeveer 1,3 miljoen euro negatief en blijft daarmee onder de door de gemeenteraad toegestane limiet van 1.5 miljoen euro.

Herstel groenvoorziening langs Legakker in Nederhorst den Berg

Het college van B & W vraagt de gemeenteraad € 30.000 beschikbaar te stellen om de groenvoorziening in de Legakker in De Blijk, Nederhorst den Berg, te kunnen herstellen. Het gaat hier om het herstraten van de parkeervakken en het aanbrengen van nieuwe grond, beplanting en bomen.

Wanneer de raad op 30 oktober het geld beschikbaar stelt, zal het werk vermoedelijk in november/december starten. In het voorjaar van 2004 kan de afdeling Openbare Werken vervolgens ook de nieuwe beplanting aanbrengen. Al eerder heeft de gemeente over het plan gepubliceerd en omwonenden middels brieven geïnformeerd. Met de reacties die hierop zijn binnengekomen zal de gemeente, bij de uitvoering van het plan, rekening houden.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Uit met de pret! De herfst is begonnen.
Gisteren nog 25 graden, vandaag 10 - 15,
zware buien en stevige westenwind.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...