Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Website rugstreeppad

Bron: Gooi- en Eemlander


Rugstreeppad aan Zuidsingel

Kortenhoef, 3 september 2003. Op het bouwterrein aan de Zuidsingel in Kortenhoef, waar de Antoniusschool op het punt staat gebouwd te worden, is de rugstreeppad aangetroffen.


Bufo calamita (rugstreeppad)

De rugstreeppad (bufo calamita 1) )  is een diertje dat beschermd is volgens Europese richtlijnen. In Papendrecht werd al eens een bouwplan stilgelegd toen de pad opdook.

Sinds een week zijn de werkzaamheden om het terrein aan de Zuidsingel bouwrijp te maken weer in volle gang. De contouren van straten worden zichtbaar en het terrein is inmiddels geheel afgesloten met een hek.

Jacob Alkema, die namens de gemeente bij de bouw betrokken is , denkt niet dat de bouw stilgelegd zal moeten worden. Hij sluit niet uit dat de padden met het aangevoerde zand uit IJburg zijn meegekomen. Mocht de pad wel van huis uit in het gebied huizen, dan denkt hij aan de aanleg van een paddenpoel, of het enigszins vertragen van de bouw opdat de diertjes weg kunnen trekken.

1) Als u meer van de rugstreeppad wilt weten, dan volstaat het intikken van bufo calamita in een zoekmachine. Wij vonden een site waar u alles over de pad kunt lezen. Ga naar http://home.zonnet.nl/a.kraij/rugstreeppadstart.html.

Als u nu uw luidspreker hard aan zet, dan hoort u oorverdovend gekwaak dat u doet herinneren aan een zwoele zomeravond en aan de bufo calamita.

Uw redacteur woont aan de Zuidsingel op geruime afstand van de bouwplaats. In de achtertuin trof hij de afgelopen weken regelmatig padden aan. Voorheen waren die er nooit. Of het bufo calamita's waren? Verjaagd door de bouw? Wij weten het niet. red.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...