Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gemeente Wijdemeren


Gemeente: verhuizen, of niet?

Wijdemeren, 29 oktober 2003.  De gemeente gaat zich buigen over de definitieve huisvesting. Rading 1 is gehuurd tot 1 februari 2008. De keus is blijven zitten, of verhuizen naar een andere locatie.

Om die keuze te kunnen maken is door het college een Plan van Aanpak gemaakt, waaruit dat besluit moet voortvloeien. Op dit moment lijken er twee keuzen te zijn. Definitief in het huidige gebouw blijven, of (ver)nieuwbouw plegen in 's-Graveland op de plek van het voormalige gemeentehuis van 's-Graveland.

Bij de verhuizing naar de Rading 1 werd toen gesteld dat het definitieve gemeentehuis in 's-Graveland zou komen. De grond van het naastgelegen Huize Brugchelen is hiervoor zelfs aangekocht. Inmiddels worden de stemmen steeds luider die zeggen te willen blijven in het huidige gebouw.

Persbericht

Aanpak Programma van Eisen definitieve huisvesting gemeente

Het college van B & W gaat de gemeenteraad een Plan van Aanpak voorleggen om te komen tot een Programma van Eisen voor de definitieve huisvesting van de gemeente Wijdemeren. Het Plan van Aanpak wordt op 4 december 2003 besproken in de commissie Bestuur en Middelen.

De gemeente Wijdemeren zal zich de aankomende periode gaan beraden over de definitieve centrale huisvesting. Dit is nodig omdat de eerste huurtermijn van het huidige gemeentehuis aan Rading 1 eindigt op 1 februari 2008. Een dergelijk huisvestingsproces bestaat uit meerdere fasen, van initiatief tot en met de ingebruikname. Het college doet nu een voorstel voor de eerste twee fases.

De fases
In deze eerste fase wil de gemeente op gestructureerde projectmatige wijze komen tot een globaal Programma van Eisen. Of te wel: waar moet het nieuwe gemeentehuis aan voldoen? Hoeveel m2 is nodig? Wat zijn de randvoorwaarden en uitgangspunten? In de tweede fase wordt op basis van de kosten bezien wat financieel haalbaar is. Het eindresultaat van beide fases zal vervolgens aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Op basis hiervan kan de raad een keuze maken over de definitieve huisvesting. Het college wil dit beslis-document uiterlijk december 2004 aan de raad voorleggen.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Zonnig, koud, 7 graden

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...