Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gooi- en Eemlander


Raadsleden piepen

Wijdemeren, 22 oktober 2003. Jan van den Broeck (CDA raadslid) heeft wat los gemaakt. Simone Stevens van de Gooi dook in zijn bezwaren tegen de tweedaagse begrotingsbehandeling waarover wij op 18 oktober schreven.

Baerte de Brey
Raadsgriffier
Foto: Gem Wijdemeren

Betske van Henten
CDA

Els van Hall
VVD

Betske van Henten, de fractievoorzitter van het CDA hoopt dat Jan niet met zijn raadswerk stopt, maar kan zich wel voorstellen waarom hij kwaad is. Ook zij vindt dat er wel erg veel tijd wordt uitgetrokken voor de begrotingsbehandeling van een gemeente van de omvang als Wijdemeren. Els van Hall, de fractievoorzitter van de VVD valt haar daarin bij. "Ik weet niet wat er zoveel te leuteren valt.": citeert Simone Stevens haar. Ook Lia Moote, de fractievoorzitter van de PvdA is het wel een beetje eens met Jan van den Broeck, omdat al het werk toch in de vrije tijd gedaan moet worden. Gert Zagt van DBL ziet de kwestie heel anders. De begrotingsbehandeling is nu eenmaal een speciaal moment in de jaarlijkse cyclus van de raad. Daarvoor mag je best extra tijd in ruimen, vindt hij.


Gert Zagt
DBL

Lia Moote
PvdA

Wim Lorjé
VVD

In een grijs katern staat een vrij directe reactie van raadsgriffier Baerte de Brey. De data zijn al een jaar bekend, de tijden (11/11 van 14.00 tot in de avond, 12/11 om 10.00 met om 18.30 een aansluitend diner) zijn nu bekend geworden. Hij denkt dat de raadsleden zich pas nu realiseren wat er een jaar geleden is afgesproken. "Dan gaan ze ineens een beetje piepen." :vindt hij. Morgen praat het presidium  wel over de kwestie, maar wat hem betreft verandert er niets aan het schema.  "Als je het nu gaat omgooien, dan wordt het een Poolse landdag (een rotzooitje red.)." : zegt De Brey.


Jan van den Broeck
CDA

Wim Voeten
CDA

Henk de Kloet
DBW

1) Het presidium bestaat uit de voorzitters van de drie raadscommissies en de raadsgriffier. De raadscommissie REO kent echter een vacature na het aftreden van Henk de Kloet. Over blijven Wim Voeten (CDA) en Wim Lorjé (VVD), die dus met De Brey gaan overleggen.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...