Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Ton Kastermans

Bron: Gooi- en Eemlander


Webkrant Muppets

Kortenhoef, 20 oktober 2003. Simone Stevens schreef een leuk artikel in de Gooi- en Eemlander van vandaag over de Wijdemeerse Webkrant.

Zij interviewde afgelopen zaterdag de redactie van de Webkrant om een achtergrondartikel over dit Wijdemeerse fenomeen te schrijven. De redactie bestaat uit Rik Jungmann, de aartsvader van de webkrant, die zes jaar geleden met het bijhouden van het nieuws over (toen nog) 's-Graveland begon en nog steeds de meeste stukken schrijft, maar nu over Wijdemeren. Later ontstond een nauwe samenwerking met Douwe van Essen, die heel veel fotografeert voor de Webkrant en stukken voor de Webkrant schrijft als hij stof heeft of als hij vanwege vakantie Rik vervangt.


Gewapend met digitaal fototoestel en notebook.
Een foto van Ton Kastermans bij het artikel
van Simone Stevens.

Douwe van Essen en Rik Jungmann leerden elkaar in de 's-Gravelandse politiek kennen. Douwe zat eerst in de raad en werd later wethouder voor het CDA. Rik richtte rond 1992 een afdeling van D66 in 's-Graveland op en werd in 1994 in de raad gekozen voor die partij. Op datzelfde moment trad ook Douwe van Essen toe tot de geheel vernieuwde CDA fractie (na de periode Torsing). Inmiddels zit geen van beiden nog in de raad. Douwe is nog wel actief binnen het CDA. Rik Jungmann heeft zijn lidmaatschap van D66 enige maanden na het aantreden van dit kabinet beëindigd, omdat hij het op tal van gebieden niet eens is met het door D66 gesteunde beleid van dit kabinet.  In het artikel worden beide oud-politici "Wijdemeren Watchers" genoemd omdat in de Webkrant veel over de lokale politiek staat en beiden de lokale politiek, ook van binnenuit, erg goed kennen.

Simone Stevens vergelijkt het duo met de Muppets, de beide oude mannetjes die vanaf het balkon commentaar leveren, "maar dan in de positieve betekenis van de naam - en wat jonger en minder verzuurd". Ondanks de verschillen in politiek inzicht, kunnen de beide mannen het goed met elkaar vinden. Ze weten waar de verschillen zitten (euthanasie, referendum, gekozen burgemeester, etc.) en hoeven daar niet eens over te praten. Dat is zoals het is. Op de alle andere punten zijn ze het eigenlijk altijd met elkaar eens. Soms houdt de ene de andere scherp door met elkaar van gedachten te wisselen.

Nog voor de Gooi- en Eemlander op de deurmat plofte, belde Simone Stevens naar Rik Jungmann. "Je naam staat in de krant met een "c", daar baal ik van dat dat fout is gegaan. Vind je dat heel erg?" :sprak zij. Uw redacteur antwoordde haar opbeurend, met de mededeling dat in de Wijdemeerse Webkrant van vandaag een rectificatie zou volgen. Bij deze dus Simone.

Bedankt Simone, leuk stuk. Rik Jungmann


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...