Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gemeente Wijdemeren


A.A. Jansen Ridder

Loosdrecht, 20 november 2003. De heer A.A. Jansen, wonende te Loosdrecht, is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Patijn van Naarden reikte hem de bijbehorende versierselen uit.

Persbericht Gemeente Naarden

Koninklijke Onderscheiding voor topman Strengholt

De heer A.A. Jansen, voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van Strengholt B.V., heeft vanmiddag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester J.A.N. Patijn van Naarden. De heer Jansen, wonende te Loosdrecht, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats ter gelegenheid van het 45-jarig jubileum van de heer Jansen als o.m. directeur/voorzitter van de Raad van Bestuur van Strengholt B.V.

Decorandus (69 jaar) is sinds 1958 werkzaam bij Strengholt B.V., sinds 1966 in de functie van directeur. Strengholt B.V., gevestigd aan de Flevolaan in Naarden, is een multimedia onderneming, actief op het gebied van muziek-, beeld- en boekrechten, platen, t.v. etc. Thans heeft het bedrijf ca. 50 personeelsleden in Nederland en 10 in het buitenland (Frankrijk, Duitsland, België en Zweden).
Als directeur breidde decorandus het bedrijf in toenemende mate uit en realiseerde hiermee een van de laatste independent mediabedrijven in de Benelux, met divisies in onder meer achtergrondmuziek, hotelvideo, een reclamebureau, tv-productiebedrijf.
Tevens was hij tot maart dit jaar voorzitter van de Raad van Bestuur.

Andere beroepsgerelateerde activiteiten, die decorandus in de loop van de jaren heeft ontplooid, waarop zijn decoratie mede is gebaseerd:
Voorzitter van de sectie lichte muziek van de Vereniging van Muziekhandelaren en -uitgevers in Nederland;
Voorzitter van de Unie van Nederlandse en Internationale Muziekuitgevers;
Initiatiefnemer tot de oprichting van een nieuwe Nederlandse muziekzender (Radio Noordzee Nationaal, thans Noordzee 100.7 FM), die de tanende Nederlandse populaire muziekcultuur weer nieuw leven heeft ingeblazen;
Secretaris van de Stichting Conamus, die tot doel heeft de lichte muziek in binnen- en buitenland te promoten;
Bestuurslid van de vereniging Buma;
Vice-voorzitter van de stichting Stemra, en als zodanig ook lid van de Raad van Toezicht van Buma/Stemra.

In de wereld van de lichte muziekuitgevers wordt decorandus gezien als de bindende figuur, waarbij hij in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de ontwikkeling, bescherming en groei van het auteursrecht van het Nederlandse lied. Veel vakgenoten hebben geprofiteerd van zijn enorme vakkennis. Mede dankzij zijn inspanningen kwam de Nederlandse populaire muziek weer in de belangstelling in Nederland en in het buitenland.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...