Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: SV 's-Graveland

's-Graveland - MSV'19 3-0

's-Graveland, 16 november 2003. 's-Graveland versloeg op deze regenachtige dag het Montfoortse MSV'19 met drie doelpunten tegen nul.

Ingezonden stuk

's-Graveland - MSV'19 3-0 (1-0)

25. Pascal Jongsma 1-0, 60. Vincent Blokker 2-0, 90. Rob Fecken 3-0.
Scheidsrechter:de Hoog. Toeschouwers: 175.

Voor de aftrap van dit duel stond 's-Graveland met slechts één winstpunt maar meer net boven de bezoekers. Winst was dus belangrijk te meer daar, gezien de positie die beiden op de ranglijst innemen, de kans bestond dat wat meer afstand van de onderste plaatsen kon worden genomen. Uiteindelijk won 's-Graveland verdiend, maar daar zowel Maarssen en CDN onverwacht hun moeilijke wedstrijden wonnen werd helaas verder weinig profijt behaald. Uit die uitslagen blijkt opnieuw, dat in deze 3e klasse, op koploper Vreeswijk na, de clubs nauwelijks voor elkaar onderdoen. In de eerste 25 minuten tastten beide teams elkaar wat af en meer dan wat kansen werd er niet gecreëerd. Duidelijk was wel dat MSV'19 in de laatste linie, wanneer het onder druk werd gezet, men gauw in paniek raakte. De eerste goal van 's-Graveland was daar ook het gevolg van. Het was Pascal Jongsma, die daar weer optimaal van profiteerde. Hij strafte het verkeerd inbrengen van de bal door MSV'19-keeper Vos direct af. Identiek aan vorige week schoot hij de verkregen bal over de te ver uitgelopen goalie heen feilloos in het doel:1-0. De ban was gebroken en even later werd het, zo dacht iedereen, 2-0. Uit een corner kopte Johnny Hendriks in. De spelers liepen al naar de middenstip maar om onverklaarbare wijze keurde de scheidsrechter dit zuivere doelpunt af.

Tweede helft

Direct in de tweede helft wist MSV'19 tot twee keer toe met kunst en vliegwerk een tweede tegengoal te voorkomen. Zo was het ook toen in de tiende minuut de MSV'19 keeper de bal zeer duidelijk buiten zijn doelgebied pakte. De scheidsrechter constateerde de reglementaire overtreding maar verzuimde, behalve de toegekende vrije trap, tot maatregelen over te gaan. 's-Graveland liet zich hierdoor niet van de kaart brengen en bleef druk uitoefenen. De beloning kwam een kwartier voor tijd. De nog maar net ingevallen Vincent Blokker won in de 16-meter door inzet een duel en haalde daarna vernietigend uit:2-0. Een meer dan voortreffelijke redding van de 's-Graveland-keeper Arthur Figge voorkwam direct hierna de bijna zekere aansluitingstreffer voor de bezoekers en mede hierdoor was de strijd voor de Montfoorters gelopen. In de laatste tien minuten wist de thuisclub nog zoveel kansen voor zich op te eisen, dat het eigenlijk verwonderlijk was, dat hieruit slechts eenmaal van werd geprofiteerd. Dat gebeurde in de laatste minuut toen Rob
Fecken na een snelle aanval over links de bal ontving en de uitgespeelde MSV'19-defensie het nakijken gaf.