Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: TNO

Bron:  Gemeente Wijdemeren


Kon. Onderscheiding Ir. J.A. Dekker

's-Graveland, 12 november 2003. De heer Ir. J.A Dekker kreeg dinsdag uit handen van minister Van Der Hoeven van OC&W de versierselen behorend bij de benoeming tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De heer Dekker woont in 's-Graveland.


Minister Maria van der Hoeven speldt de versierselen bij Ir. J.A. Dekker op.

Persbericht

Koninklijke onderscheiding voor Ir. J.A. Dekker uit ‘s-Graveland

Ir. J.A. Dekker uit ’s-Graveland heeft op dinsdagavond 11 november een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van mw. M.J.A. van der Hoeven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de Raad van Bestuur van TNO.

Ingenieur Dekker (64) kreeg de versierselen opgespeld tijdens een speciaal voor hem georganiseerd klassiek concert in concert- en congresgebouw “De Doelen” in Rotterdam.
Hij heeft de onderscheiding ontvangen omdat hij met zijn visie, kennis en ervaring duidelijk zijn stempel heeft gedrukt op de ontwikkeling van TNO tot een marktgerichte organisatie die zowel nationaal als internationaal een vooraanstaande plaats inneemt.

“Kennis sneller naar de markt”/ “Kennis voor Zaken”
Als voorzitter van de raad van bestuur gaf hij sinds 1995 op onvermoeibare en bevlogen wijze leiding aan TNO. In deze periode leverde hij een grote bijdrage aan het vergroten van de innovatieve slagkracht van Nederland door het bevorderen van de samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijven. Zijn motto is het huidige TNO-motto: “Kennis sneller naar de markt”/ “Kennis voor Zaken”, synoniem voor de innovatieve rol van TNO in de Nederlandse kenniseconomie.

Actief maatschappelijk leven
Naast zijn werkzaamheden bij TNO bekleedt Ingenieur Dekker vele bestuurlijke functies. Sinds 1986 is hij voorzitter van de Stichting vrienden van “De Biltse Hof”. Met tomeloze inzet en enthousiasme werft en beheert hij fondsen, middelen en gelden voor activiteiten en voorzieningen voor bewoners van het psycho-geriatrische verpleeghuis “De Biltse Hof” in De Bilt. Zo heeft hij een zeer actieve rol gespeeld bij de fondsenwervingsactie ter gelegenheid van de nieuwbouw van dit verpleeghuis.

Loopbaan
Na zijn studie Natuurkunde aan de Technische Hogeschool in Delft startte Ingenieur Dekker zijn loopbaan in 1964 bij Akzo Nobel. Daar was hij van 1975 tot 1981 werkzaam als general manager in de joint-venture Nichemtex in Nigeria. Hij behoorde tot de oprichters en bestuursleden van de Nederlands-Nigeriaanse Kamer van handel, was penningmeester van de Nederlandse school in Lagos en bestuurslid van de Vereniging van Vrienden van deze school. In 1981 zette Ingenieur Dekker zijn carričre voort bij de nv GTI Holding, waar hij tot 1995 president-directeur was.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...